Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Στο σκαμνί ο Σημίτης για τις μίζες του C4i και τα σκάνδαλα των Olympic Games της Αθήνας


Δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρίας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμα και πρώην πρωθυπουργού για την σύμβαση για το C4i, έχει σχηματίσει η εισαγγελία διαφθοράς μετά από σειρά δημοσιευμάτων του Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία ζήτησε να διερευνηθούν όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, τα οποία λένε πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για "παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες",  προχωρεί ακόμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4i) "διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ.
Και κατά τον πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales “χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό".
Ακολουθεί απόσπασμα από το πόρισμα που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στην προανακριτική επιτροπή αναφορικά με τα σκάνδαλα στα Εξοπλιστικά.
«Η Χρυσή Αυγή, είχε σκοπό, όπως διεφάνη με το σύνολο των σχετικών παρεμβάσεών της στην Επιτροπή, να υποβάλει περαιτέρω αίτημα για κλήση του εν λόγω μάρτυρα ενώπιόν της, στελέχους της προμηθεύτριας εταιρείας, ο οποίος και θα κατέθετε συγκεκριμένα, ποιος ήταν ο Έλληνας εμπλεκόμενος στην αγοραπωλησία που του εκμυστηρεύτηκε περί της προμήθειας του ελεγχομένου Παπαντωνίου. Με τον τρόπο αυτό- και μέσω της κλήσεως και του ετέρου μάρτυρα- θα μπορούσε άμεσα να διαλευκανθεί το σκέλος της κατηγορίας που αφορά την νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, αφού για πρώτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη θα έφτανε στην «πηγή» της παράνομης χρηματοδότησης και όχι στη ανακάλυψη των κεφαλαίων εκ του αποτελέσματος, δια της φοροδιαφυγής του υπαιτίου,  όπως γίνεται τώρα.
Ένα άλλο κρισιμότατο στοιχείο που προέκυψε δια της... σιγής της Επιτροπής σε σχετική αποκάλυψη, είναι το γεγονός της τηρήσεως αναλυτικών πρακτικών στο ΚΥΣΕΑ, γεγονός που μεθοδικά έχει αποκρυβεί διαχρονικά από όλες τις εξεταστικές επιτροπές που έχουν ερευνήσει αντίστοιχα θέματα. Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι προφανής: Θα αρκούσε η ανάγνωση αυτών των πρακτικών, που φανερώνουν τις θέσεις καθενός από τους συμμετέχοντες στα Συμβούλια για να διαφανεί ποιος υπηρετεί συμφέροντα, ποιος ενεργεί ως «ντίλερ» εξοπλισμών και ποιος είναι εκείνος που διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον.
Με τον ίδιο τρόπο θα διαφαινόταν χωρίς αμφιβολίες, εν είδει αποδείξεων, η στάση του εκάστοτε Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα το εάν ισχύει, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες αλλά και έγγραφες αποδείξεις που διαθέτει η Χρυσή Αυγή, το ότι ο Πρωθυπουργός Σημίτης όχι μόνο είχε άποψη για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί των ημερών του, αλλά και ότι επέβαλε με συγκεκριμένους τρόπους την θέλησή του στο ΚΥΣΕΑ, η οποία γινόταν αποδεκτή