Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Νέα τρομοκρατική επίθεση από “στρατιώτη του ISIS” στο Παρίσι - Πρόλαβαν και τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί



 
Νέα τρομοκρατική επίθεση από “στρατιώτη του ISIS” στο Παρίσι - Πρόλαβαν και τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί
Δίχως να έχει προλάβει η Ευρώπη να συνέλθει από το σοκ της τελευταίας αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο, ένας ακόμα φανατικός ισλαμιστής προσπάθησε να σκοτώσει αθώους πολίτες στο Παρίσι.
Ένας άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικούς έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων προτού πυροβοληθεί στο στήθος και συλληφθεί. Πρόλαβε να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό στο κεφάλι. Ο άνδρας που επιτέθηκε σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι "στρατιώτης του χαλιφάτου", δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος".

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 40 ετών, φώναξε "Για τη Συρία!" πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς. "Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν" είπε ο Κολόμπ.
"Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα" είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά "κουζινομάχαιρα".