Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Με μια απλά αίτηση θα γίνεται αλλαγή φύλου στα…17! Άλλος ένας «θρίαμβος» των «δικαιωματάκηδων»…


Άλλο ένα νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της Φύσης, αλλά εξυπηρετεί τις γνωστές ιδεοληψίες των διαφόρων «δικαιωματάκηδων», έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι έτοιμο να καταθέσει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητος φύλου, μετά την ολοκλήρωση της δημοσίας διαβουλεύσεως της νομοθετικής πρωτοβουλίας με τον τίτλο: «Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου-Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επιτρέπει στα διεμφυλικά άτομα να προχωρούν σε αλλαγή του φύλου τους με μια απλή αίτηση, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση ή πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η (γνωστή «δικαιωματίστρια») γενική γραμματεύς Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, το όριο ηλικίας για την σχετική διαδικασία θα μειωθεί στα 17 έτη.
Ως εκ τούτου, το άτομο θα μπορεί να προσδιορίζει το φύλο του όχι τόσο βάσει των χαρακτηριστικών του, χρωμοσωμικών, γονιδιακών και ανατομικών, αλλά κυρίως βάσει του τρόπου με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο αισθάνεται ως προς το φύλο του, ανεξαρτήτως του πως κατεχωρήθη κατά την γέννησή του.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τα λεγόμενα «ατομικά δικαιώματα» έρχονται, για μια ακόμη φορά, αντιμέτωπα τόσο με τους νόμους της Φύσης όσο και με την μόνιμη δομή, που επί αιώνες χαρακτήριζαν τις ανθρώπινες σχέσεις. Και βεβαίως, όταν κάποιος μπορεί πλέον να δηλώνει «ό,τι θέλει», σε πλήρη αντιδιαστολή με την ανατομία του, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να δούμε αυτοπροσδιορισμούς, οι οποίοι θα έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με την ιδιότητα του ανθρώπινου είδους…
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχετικό νομοθέτημα δεν υπήρχε έως τώρα και η μόνη αναφορά στην «αλλαγή φύλου» συναντάτο στον νόμο 344 του 1976 «περί ληξιαρχικών πράξεων». Για την διόρθωση του κυρίου ονόματος και της καταλήξεως του επιθέτου του προσώπου απαιτείτο αμετάκλητη δικαστική απόφασις, για την οποία έπρεπε να προηγηθεί χειρουργική επέμβασις του διεμφυλικού ατόμου και εξέτασίς του από ψυχίατρο.
Ειδικά αυτό το τελευταίο ενισχύει τα όσα λέγαμε προηγουμένως σχετικά με τους «αυτοπροσδιορισμούς». Και βεβαίως, θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε την στάση (και) σ’ αυτό το νομοσχέδιο όλων των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου». Ιδιαιτέρως δε της ΝΔ. Αν κρίνουμε, όμως, από την πρόσφατη συνάντηση την περασμένη Πέμπτη του γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη και του βουλευτή και τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, αλλά πολύ περισσότερο την αυριανή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον σύνδεσμο διεμφυλικών (τρανσέξουαλ) στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, τότε αντιλαμβανόμαστε εκ των προτέρων τι πρόκειται να κάνει η ΝΔ, εκθέτοντας ξανά ανεπανόρθωτα τα «εθνικόφρονα» παπαγαλάκια που με τον πλέον θρασύδειλο τρόπο λοιδορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και υπερτονίζουν την αναγκαιότητα ψήφισης της ΝΔ «για την Πατρίδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια».
ΓΙΏΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ