Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστευση, ανεργία, φορολογία και εγκλήματα πολέμου - 7 ΒΙΝΤΕΟ


Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστευση, ανεργία, φορολογία και εγκλήματα πολέμου - 7 ΒΙΝΤΕΟΚατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματίωσης
και HIV, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως υπάρχει κενό ενημέρωσης στους νέους σχετικά με τους κινδύνους από αυτού του είδους τα νοσήματα. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων δεν είναι άλλη από την είσοδο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, προερχομένων από χώρες με ανύπαρκτα συστήματα υγείας. Τέλος, ζήτησε τον άμεσο έλεγχο όσων εισέρχονται στην Ευρώπη.
Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σοβαρών λοιμώξεων στην Ευρώπη, όπως η φυματίωση, ο HIV και η ηπατίτιδα, δείχνει ξεκάθαρα σε όλους μας πως η επικινδυνότητα για την  υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών αυξάνεται. Ας εστιάσουμε στις αιτίες αυτής της αύξησης. Οι νέοι πολίτες αδυνατούν ακόμη και σήμερα να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν από αυτές τις ασθένειες, μιας και μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που στόχευε περισσότερο στην σεξουαλική απελευθέρωση και λιγότερο στους κινδύνους από την μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Επίσης, με την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, έχουν ανεξέλεγκτα εισέλθει στην Ευρώπη φορείς που προέρχονται από χώρες με υποτυπώδη συστήματα υγείας και μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων παρατηρείται σε αυτά ακριβώς τα άτομα.
Οι λύσεις που προτείνω είναι, αρχικά μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες το πρόβλημα στο πραγματικό του μέγεθος. Επιπλέον, θεωρώ αναγκαίο τον αυστηρό υγειονομικό έλεγχο όσων εισέρχονται στην Ένωση. Τέλος, προτείνω αντί για την αμφίβολης αξίας χρηματοδότηση τρίτων κρατών, που συχνά καταλήγει στις τσέπες αξιωματούχων, να στηρίξουμε κέντρα υγείας και ενημέρωσης σε αυτά τα κράτη, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα επιτελούν το καλλίτερο δυνατό έργο."
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις συνθήκες εργασίας και επισφαλής απασχόληση.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, στη σύγχρονη εποχή και στον τομέα της εργασίας, αντί τα πράγματα να βελτιώνονται, συνεχώς χειροτερεύουν. Βλέπουμε ότι αυξάνεται η ανεργία κυρίως των νέων, υπάρχει επισφαλής εργασία, υπάρχει ψευδής αυτοαπασχόληση, καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και πολλές φορές οι εργαζόμενοι πιέζονται να αποδεχθούν μισθούς οι οποίοι είναι πολύ χαμηλοί, παρά το γεγονός ότι εργάζονται πάρα πολλές ώρες.
 Όσα ευχολόγια και αν εκφραστούν, όσες σωστές προτάσεις και αν κάνει ο εισηγητής, ο κ. Συλικιώτης, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πάψει να επεμβαίνει, με τον τρόπο που επεμβαίνει, στις οικονομίες των κρατών, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση. Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτονΆρα λοιπόν, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κάθε κράτος έχει δικό του οικονομικό σύστημα και πρέπει από μόνο του να ρυθμίζει τα της οικονομίας του, ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του."
Στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την διαφάνεια στην φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως δεν πρέπει απλά να εστιάζουμε στην διαφάνεια της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά κυρίως να δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέπει στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις εταιρείες τους. Επιπλέον, επισήμανε την υποκρισία της Ενώσεως, που ενώ δήθεν κόπτεται για την διαφάνεια, επιτρέπει την νομότυπη φοροαποφυγή από τις μεγάλες πολυεθνικές.
 Ολόκληρο το κείμενο της παρεμβάσεως:
 "Το φορολογικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα κράτη της Ευρώπης και ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη και στην προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση. Δυστυχώς, τα περισσότερα φορολογικά συστήματα στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν δομηθεί έτσι ώστε να ευνοούν τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και εναποθέτουν το μεγαλύτερο μέρος των βαρών στους αδύναμους πολίτες και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, κάποιες χώρες της Ένωσης λειτουργούν σαν φορολογικοί παράδεισοι, με αποτέλεσμα η φοροαποφυγή να καθίσταται ακόμη πιο εύκολη και νόμιμη για όσους διαθέτουν τα μέσα, ενώ απολαμβάνουν και τα οφέλη της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και αγαθών στην Ένωση.
Εύκολα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πρέπει αρχικά να θεσπιστούν δίκαια φορολογικά συστήματα και ο φόρος να είναι ανάλογος του εισοδήματος. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε σήμερα στην Ελλάδα από μικρές επιχειρήσεις να πληρώνουν συνολικές επιβαρύνσεις που ανέρχονται μέχρι και στο 70% του συνολικού εισοδήματος. Επιπλέον, πρέπει να επανεξετάσουμε την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και αγαθών διότι προφανώς δεν λειτουργεί χωρίς ενιαίο φορολογικό σύστημα σε όλη την Ένωση. Όμως κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους για λόγους εθνικής κυριαρχίας."
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος στα πλαίσια της συζητήσεως για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα και θα περίμενε κανείς τα ίχνη του πολέμου να έχουν εξαφανιστεί, δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίες. Προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του εχθρού, κάποιοι εμπόλεμοι χρησιμοποιούν βασανιστήρια και διάφορες μεθόδους εξευτελισμού και εκφοβισμού του αντιπάλου, όπως βιασμούς ανδρών και γυναικών, σεξουαλική βία κατά των γυναικών, ομαδικές δολοφονίες θρησκευτικών και εθνικών ομάδων και βομβαρδισμούς αμάχων με χημικά όπλα. Το άσχημο είναι ότι σε όλη αυτή την κατάσταση παρεμβαίνουν και μη κρατικοί φορείς, όπως η Boko Haram στη Νιγηρία και το ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, που δεν ελέγχονται.
 Για να μπορέσει να ελεγχθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η διεθνής κοινότητα, να εφαρμόσουν μια στρατηγική η οποία θα προβλέπει την πιθανή εκδήλωση τέτοιων δραστηριοτήτων, θα τις προλαμβάνει και -κυρίως- θα τιμωρεί άμεσα και πολύ σκληρά αυτούς που είναι υπεύθυνοι. Όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι αμερόληπτη και να εφαρμόζονται οι τιμωρίες σε όλους – όχι όπως στη Συρία που καταδικάζουμε τις ακρότητες του καθεστώτος, αλλά όχι και των αντιπάλων του."
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την ανασκόπηση της μαλτέζικης Προεδρίας.
Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας κύριος Muscat, σχολιάζοντας την παρατήρηση του Ευρωβουλευτή Στρατηγού Επιτήδειου για το γεγονός ότι δεν ανέφερε την χώρα μας στην ομιλία - απολογισμό του, ζήτησε συγνώμη και δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα στο μυαλό του.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, όπως ήταν αναμενόμενο, η προεδρία της Μάλτας σημείωσε επιτυχίες, αλλά είχε και διάφορα θέματα τα οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Κατά την άποψή μου, το πιο σημαντικό είναι ότι, αν και μικρή χώρα, η Μάλτα κατόρθωσε να χειριστεί τα θέματα που της ανατέθηκαν χωρίς προβλήματα. Δίχως ωστόσο να ευθύνεται η Μάλτα, δεν σημειώθηκε καμία επιτυχία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και επικεντρώνω το ενδιαφέρον στην έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, ο λαός της οποίας υποφέρει για όγδοο συνεχές έτος εξαιτίας των μνημονίων που έχουν επιβληθεί, και στην έλλειψη αλληλεγγύης προς την Κύπρο, ένα τμήμα της οποίας κατέχεται παράνομα από την Τουρκία.
 Επίσης, δεν σημειώθηκε καμία επιτυχία στο θέμα της παρεμποδίσεως των παρανόμως εισερχομένων στην Ευρώπη, οι οποίοι συνεχίζουν να έρχονται, και ήθελα να ρωτήσω τον κύριο πρωθυπουργό γιατί στο σημείο αυτό της ομιλίας του δεν ανέφερε την Ελλάδα. Την ξέχασε ή μήπως αισθάνεται και ο ίδιος ντροπή διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει στην Ελλάδα τη μετατροπή της σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεως παρανόμως εισερχομένων στην Ευρώπη;"
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την εκλογή της Σαουδικής Αραβίας ως μέλους της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών.
 Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, μόνον έκπληξη μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ να εκλεγεί η Σαουδική Αραβία μέλος στην Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Γυναικών. Η Σαουδική Αραβία είναι μια άκρως συντηρητική ισλαμιστική χώρα στην οποία είναι σαφώς καθορισμένο διά νόμου το δικαίωμα που έχει κάθε φύλο και αυτό είναι σαφώς κατά των γυναικών. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει έναν αρσενικό προστάτη που θα λαμβάνει για λογαριασμό της όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και θα ελέγχει τη ζωή της, από τη στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνει. Οι γυναίκες επίσης δεν επιτρέπεται να οδηγούν, δεν επιτρέπεται να βάφονται, δεν επιτρέπεται να μιλούν σε άνδρες και πολλά άλλα.
 Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο θα προαγάγει τα δικαιώματα των γυναικών η Σαουδική Αραβία στον ΟΗΕ. Εάν όμως λάβετε υπόψη ότι η χώρα αυτή έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο και ότι το μεγαλύτερο μέρος των οπλικών συστημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου καταλήγει στη Σαουδική Αραβία, θα αντιληφθείτε ότι δεν είναι δύσκολο, παρά το γεγονός ότι Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ενέργειες ανά τον κόσμο, να πείσει κάποιους εχθρούς της να τη στηρίξουν στον ΟΗΕ, τη στιγμή που η ψηφοφορία εκεί είναι μυστική."
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τα μελλοντικά οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του κατήγγειλε τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες διότι όταν ομιλούν περί ιδίων πόρων της Ενώσεως, ξεχνούν να αναφέρουν πως στην πραγματικότητα τα χρήματα αυτά είναι τα χρήματα των Ευρωπαίων Πολιτών. Επιπλέον, ακόμα χειρότερα, για τις όποιες παροχές δίνει η Ένωση στα κράτη-μέλη, ζήτα το μεγαλύτερο αντίτιμο, που δεν είναι άλλο από την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Τέλος, χαρακτήρισε ως μάταια τα σχέδια για τα μελλοντικά οικονομικά της Ε.Ε. διότι σύντομα οι Λαοί της Ευρώπης θα ανατρέψουν αυτό το ληστρικό σύστημα.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και γενικότερα τα οικονομικά της αποτελούν ίσως την σημαντικότερη συζήτηση. Τις επιστροφές πόρων που πραγματοποιεί η Ένωση στα κράτη-μέλη της, τις έχουν πληρώσει οι ίδιοι οι ευρωπαίοι πολίτες. Δεν αναφέρομαι μόνο στα χρήματα που καταβάλλει το κάθε κράτος αλλά κυρίως στην χαμένη εθνική κυριαρχία και την υποθήκευση του εθνικού πλούτου που είναι και το πραγματικό αντίτιμο για τις παροχές της Ένωσης.
Η Ένωση είναι πρόθυμη να χρηματοδοτεί και να επιχορηγεί δημόσια έργα και υποδομές γιατί γνωρίζει πως αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να επιβάλλει την οικονομική και πολιτιστική επεκτατική πολιτική της. Οι περιπτώσεις της Ελλάδος αλλά και της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως το πρώτο πράγμα που προτίθεται να κάνει η Ένωση μόλις κάποιο κράτος προσπαθήσει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική είναι πολύ απλά να κλείσει την παροχή των χρημάτων. Με το ένα χέρι δίνει η Ένωση, αλλά επιδέξια  με το άλλο παίρνει πολύ περισσότερα. Όμως οι Λαοί της Ευρώπης πλέον έχουν αρχίσει να αμφισβητούν ανοιχτά την πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση της Ένωσης. Μπορείτε να κάνετε όσα σχέδια θέλετε για τους μελλοντικούς πόρους της Ένωσης, αλλά σύντομα οι εξελίξεις θα καταστήσουν τα σχέδια αυτά άνευ ουσίας."