Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Η ανθελληνική κυβέρνηση μετέφερε 72 λαθρομετανάστες στην Κω - Έξαλλη η τοπική κοινωνία


Η ανθελληνική κυβέρνηση μετέφερε 72 λαθρομετανάστες στην Κω - Έξαλλη η τοπική κοινωνία
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να δείξει σε πόση δυσαρμονία βρίσκεται με την λαϊκή βούληση, φροντίζοντας να την προκαλεί (και) στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Τα νέα «κατορθώματα» της κυβέρνησης αφορούν τα όσα συμβαίνουν στην Κω, όπου ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχε αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 25%, με τους φορείς του νησιού και τους εργαζόμενους στον τουρισμό να θεωρούν ότι έχουν ησυχάσει από τον εφιάλτη της λαθρομετανάστευσης, ήρθε η κυβερνητική πρωτοβουλία για μεταφορά λαθρομεταναστών από άλλα νησιά της Χώρας στην Κω να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα.
Μετά το πρώτο δρομολόγιο, ο Δήμαρχος Κω με επιστολή που απέστειλε στον Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς στις 4 Ιουλίου,
ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά λαθρομεταναστών από άλλες περιοχές στην Κω, επισημαίνοντας τους κινδύνους από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων στο hot spot αλλά και την ανάγκη προστασίας της εικόνας του νησιού, ως τουριστικού προορισμού.
Γραπτή απάντηση δεν πήρε ούτε από τον Τσίπρα ούτε από κανέναν από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά μία εβδομάδα μετά η κυβέρνηση μετέφερε στην Κω 72 λαθρομετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στην Ανάφη. Φορείς του νησιού μιλούν για «εκδικητική στάση» λόγω των αντιδράσεων στη δημιουργία hot spot στο νησί και εικάζουν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία και ενός δεύτερου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κω και πως με τις συνεχείς μεταφορές μεταναστών του τελευταίου μήνα, απλά προετοιμάζει το έδαφος.
Από την πλευρά τους ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς κρατούν χαμηλούς τόνους αφού δεν θέλουν να υπάρξουν προβλήματα στην εικόνα του νησιού, την στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά. Ωστόσο, διατυπώνονται φόβοι στο νησί από αρμόδιους φορείς ότι μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια τύπου Μόριας, αλλά και να υπάρξουν ζητήματα με την δημόσια υγεία στο hot spot, αφού ήδη κυκλοφορούν πολλές ανεπιβεβαίωτες φήμες, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος για επιδημιολογικά φαινόμενα και ασθένειες.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κω επιτίθεται κατά της κυβέρνησης. Αφού υπενθυμίζει την επιστολή του δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό και τον Αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλα νησιά στην Κω, «μια πρακτική που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου». τονίζει: «Είναι σαφές ότι για κάποιους δεν υπάρχει τσίπα! Λειτουργούν με αυταρχισμό και εκδικητικά απέναντι στην Κω και δεν είναι η πρώτη φορά. Το νησί που δεν έσκυψε το κεφάλι και αντέδρασε στη δημιουργία hot spot και κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, πρέπει να τιμωρηθεί. Δεν υπολογίζουν ούτε τον τουρισμό μας αλλά ούτε και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να αποκαταστήσουμε την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού. Με αυθαίρετο και εκδικητικό τρόπο για ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, εγκλωβίζουν στο νησί μας εκατοντάδες ανθρώπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες,­ αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια υγεία».
Όντως, δεν υπάρχει τσίπα στον… Τσίπρα. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για όλη την υπόλοιπη κυβέρνηση, η οποία παγιδευμένη στις επικίνδυνες ιδεοληψίες της για «αντιρατσισμό» και «αλληλεγγύη» φροντίζει να δημιουργεί με τις κατά καιρούς και κατά τόπους ενέργειές της εκρηκτικό κλίμα στα σημεία που μεταφέρει λαθρομετανάστες, αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα μέρη και στους άλλους ανθρώπους που σε μόνιμη βάση κατοικούν σ’ αυτά. Ο «δικαιωματισμός» κρίνεται προτιμότερος από την ασφάλεια, την υγιεινή και την σοβαρότητα σε κάθε μήκος και πλάτος της Επικράτειας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ