Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή μέχρι το Σεπτέμβριο με μαρτυρίες που αθωώνουν


Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή μέχρι το Σεπτέμβριο με μαρτυρίες που αθωώνουν
Ιδιαίτερα αδύναμες κρίνονται οι καταθέσεις των δύο τελευταίων μαρτύρων για το δικαστικό έτος 2016-2017, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Νέλλης-Κανέλλας Παπαχελά.
Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του για το υπόλοιπο του θέρους και θα επανέλθει στις 05 Σεπτεμβρίου με την επόμενη συνεδρίαση στο Εφετείο Αθηνών. Καθώς βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι καταθέσεις τους δεν μπορούν να στηρίξουν το κατηγορητήριο που αδίκως απαγγέλθηκε στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας με τον συνδυασμό «Κόντρα στο Ρεύμα», επεχείρησε να στηρίξει την κατάθεσή του σε καταγγελίες τις οποίες κατά καιρούς είχε υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας σχετικά με ρατσιστικές επιθέσεις.
Συνομολόγησε όμως ότι ακόμα και το αριστεροκρατούμενο δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας δεν αξιολόγησε ως αξιόπιστες αυτές τις καταγγελίες.
Ο μάρτυρας είπε ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες αυτών των ενεργειών, ούτε αν έχουν γίνει σχετικές μηνύσεις από τα φερόμενα θύματα. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ούτε την ύπαρξη των καταγγελλόμενων περιστατικών, καθώς τα είχε πληροφορηθεί μέσω τρίτων ή μέσω ανακοινώσεων «αντιρατσιστικών» οργανώσεων!