Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Νέες αλβανικές προκλήσεις σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού - Κατεδαφίζουν σπίτια και καταστήματα στην Χειμάρρα!


Νέες αλβανικές προκλήσεις σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού - Κατεδαφίζουν σπίτια και καταστήματα στην Χειμάρρα!
Πατώντας, για πολλοστή φορά, στην πλήρη ανυπαρξία Εθνικής Πολιτικής από τις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις του «συνταγματικού τόξου», οι αλβανοί εξαπέλυσαν νέο πογκρόμ κατά των Βορειοηπειρωτών της περιοχής Δρυμάδων της Χειμάρρας με κατεδαφίσεις κτιρίων και μέτρα εις βάρος καταστημάτων.

Ήδη, ειδοποιητήρια κατεδαφίσεων εστάλησαν σε δύο μέλη της Ελληνικής μειονότητας, που καλούνται να εκκενώσουν εντός πέντε ημερών τις τουριστικές επιχειρήσεις τους, προκειμένου να κατεδαφιστούν οι εγκαταστάσεις τους. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι ο αλβανικός νόμος απαγορεύει ρητώς της πάσης φύσεως οικοδομικές και κατεδαφιστικές εργασίες για την τουριστική περίοδο, η οποία ορίζεται σαφώς ως το διάστημα από 25ης Ιουνίου μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου.
Για ένα από τα δύο κτίρια, εξάλλου, εκκρεμεί σε αλβανικό δικαστήριο υπόθεση αποζημιώσεως του ιδιοκτήτη του για ενδεχόμενη διεκδίκηση, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτριώσεως τις οποίες επικαλούνται οι αλβανοί στα ειδοποιητήρια. Μάλιστα, οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες είχαν διαβεβαιώσει προς τους ιδιοκτήτες ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Ήδη, όμως, επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο του αλβανικού στρατού, προκειμένου να προβεί σε ταχείες κατεδαφίσεις με χρήση εκρηκτικών.
Παράλληλα, παρατηρείται αυξημένη παρουσία οικονομικών και υγειονομικών ελεγκτικών αρχών, τα στελέχη των οποίων επιλεκτικά ασκούν ελέγχους και επιδεικτικά εξαντλούν τα όρια της εξουσίας τους προκαλώντας με την συμπεριφορά τους τους Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες.
Πρωταρχικό ρόλο στις νέες αυτές προκλήσεις έχει ο εξωμότης δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος, ο οποίος έχει «γενιτσαροποιηθεί» σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχει αλβανοποιήσει το όνομά του ως… Γκεόργκι Γκόρο.
Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο σύγχρονος αυτός γενίτσαρος είχε αποκτήσει στο παρελθόν την Ελληνική Ιθαγένεια (!) με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, για να την απολέσει μετά την γενική κατακραυγή για τις συνεχείς ανθελληνικές του ενέργειες. Αυτό το ίδιο «Ελληνικό» κράτος που διευκόλυνε στο παρελθόν τον Γκόρο και τον εντολέα του (Έντι Ράμα) δεν μπορεί σήμερα να προασπίσει τα Δίκαια και τα Συμφέροντα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ