Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Έτοιμη η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη να αποδεχθεί και την “εκ περιτροπής προεδρία”: «Η πατρίδα μας δεν παζαρεύεται» απαντά το ΕΛΑΜ



Έτοιμη η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη να αποδεχθεί και την “εκ περιτροπής προεδρία”: «Η πατρίδα μας δεν παζαρεύεται» απαντά το ΕΛΑΜ
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας τοποθετείται εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους εμπλεκόμενους να θεωρούν πως αυτό το θέμα θεωρείται «κλειστό» και μάλιστα ότι η Κυβέρνηση μας είναι έτοιμη να την αποδεχθεί έναντι ανταλλαγμάτων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια αν είναι σε θέση να αποδεχθεί ακόμα μια πάγια τούρκικη απαίτηση, η οποία χρονολογείται αμέσως μετά το 1974. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για ακόμα μια φορά αφού από τα ψηλά βουνά του Κρανς Μοντάνα το Κυπριακό κατρακυλά σαν χιονοστιβάδα.
Μόλις δύο μέρες πριν το ΕΛΑΜ με επίσημη ανακοίνωση εγκαλούσε την κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη για τις συνομιλίες στο κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων, την εκ περιτροπής προεδρία αλλά και τις τέσσερις ελευθερίες.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι όσο παραμένει η Κυβέρνηση εγκλωβισμένη στο λανθασμένο πλαίσιο συνομιλιών στην βάση Ομοσπονδίας, άλλο τόσο θα είναι υποχρεωμένη να υποκύπτει σε οδυνηρούς συμβιβασμούς. Στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες ότι τα δίκαια της πατρίδας και του λαού μας δεν παζαρεύονται, με αμφιβόλου βιωσιμότητας διχοτομικές λύσεις.