Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Όλοι οι ανθέλληνες της Θράκης και οι συκοφάντες της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μνημόσυνο του Σαδίκ


Όλοι οι ανθέλληνες της Θράκης και οι συκοφάντες της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μνημόσυνο του Σαδίκ
Το πλήρες «ξεχαρβάλωμα» του κρατικού μηχανισμού, η προώθηση του εθνομηδενισμού σε ολοένα και πιο επίσημες θέσεις και ο «δικαιωματισμός» σε κάθε τι που χτυπάει τον Εθνικό κορμό, έχουν αποθρασύνει πλήρως τους πράκτορες της τουρκικής προπαγάνδας και όχι μόνον.

Ως μία καλή ευκαιρία διαφήμισης του ανθελληνικού DEB έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ. Δεν μιλάμε απλά για την μνήμη ενός ανθρώπου, αλλά για την πολιτικοποίηση της επετείου του θανάτου του, με την σημερινή ηγεσία του κόμματος που εκείνος ίδρυσε, να αξιοποιεί την τελετή για να θυμίσει τον διχαστικό ρόλο που θέλει να διαδραματίσει το DEB στην περιοχή. Αυτό συνέβη και στην τελετή της Δευτέρας, που ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς σε αυτήν προστέθηκαν φωνές οργανώσεων και κομμάτων, εκτός από την Τουρκία, και από την Ελλάδα όπως και από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Βουλγαρία, Σκόπια και αλλού.
Τουλάχιστον 14 λεωφορεία μισθώθηκαν προκειμένου να μεταφερθούν μέλη της μειονότητας στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Την Δευτέρα 24 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τον θάνατο του και το DEB, το κόμμα-συνέχεια της πολιτικής του, φρόντισε να εκμεταλλευτεί καταλλήλως την μνήμη του. Θυμίζουμε ότι ο Αχμέτ Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στον δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.
Στο μικρόφωνο ανέβηκε πρώτος ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία για να μιλήσει για τον "ηγέτη", τα έργα και τις ημέρες του, αλλά και για όσα επιδιώκει να κάνει σήμερα το κόμμα που ίδρυσε εκείνος. Ο λόγος, κατόπιν, δόθηκε στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, αλλά και στον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του προέδρου της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. Παρόντες φυσικά στην τελετή  η οικογένεια Σαδίκ, η χήρα Ισίκ, ο γιος Λεβέντ και η κόρη Φουντά.
"Αν το να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα είναι έγκλημα και γι' αυτό μπορείς να προφυλακιστείς, τότε δηλώνω ότι είμαι τούρκος", δήλωσε εντελώς προκλητικά στο χθεσινό μνημόσυνο κάποιος Γιώργος Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του φιλοσκοπιανού Ουράνιου Τόξου. Στο χθεσινό μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, τον είδαμε να ευχαριστεί τον εκλιπόντα που τον έμαθε να… προβληματίζεται και να δηλώνει «δυστυχής» που δεν τον γνώρισε από κοντά! Θυμήθηκε όταν σε ηλικία 17 ετών είδε στην τηλεόραση τον Αχμέτ Σαδίκ να προφυλακίζεται και σχολίασε "και σήμερα να πεις δημόσια ότι είσαι τούρκος δεν ακούγεται ωραία, δεν προφυλακίζεσαι, αλλά είναι πρόκληση" και δήλωσε ικανοποίηση γιατί το κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ "αναγεννάται, δυναμώνει, είδαμε τι κατάφερε το 2014", είπε χαρακτηριστικά. 
Παρών, όμως, ήταν και ο περιβόητος Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της λεγόμενης «Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδος», τον οποίο ενθυμούμαστε από την προκλητική του εμφάνιση ως μάρτυρας κατηγορίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
«Πρέπει να σκοτώσουμε τον φόβο μέσα μας, ο δρόμος είναι μακρύς, ζητάμε δικαιοσύνη και ισότητα για τους μουσουλμάνους που ζούνε σε αυτήν την χώρα και εμείς ευχόμαστε αυτήν την χώρα ο Θεός να την έχει στο καλύτερο επίπεδο οικονομικά, αξίζουμε ισότητα και δικαιοσύνη», ήταν τα λόγια του Ελγαντούρ. Περισσότερη από μιάμιση ώρα διήρκησαν οι χαιρετισμοί και ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν και ο νομάρχης Αδριανούπολης, βουλευτές από την Τουρκία, εκπρόσωπος από οργάνωση της Ευρώπης, και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων από την Τουρκία αλλά και την Βουλγαρία, ο τούρκος πρόξενος Κομοτηνής.
Στεφάνια εστάλησαν από το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας και από Δήμους της Τουρκίας, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός από τον νέο, Θρακιώτη στην καταγωγή, αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος προσκλήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί καθώς πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Βλέπουμε, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι το μνημόσυνο του Σαδίκ αποτέλεσε την ευκαιρία για την σύναξη ανθελληνικών στοιχείων, που δεν κρύβουν την πρόθεσή τους για την δημιουργία καταστάσεων που θα οδηγήσουν σε μελλοντική «κοσοβοποίηση» της Θράκης. Μέσα στο Ελληνικό έδαφος της Θράκης ακούστηκαν ανενόχλητα απόψεις που παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν απασχολεί κανέναν υπεύθυνο-ανεύθυνο του «συνταγματικού τόξου», καθώς το ενδιαφέρον του περιορίζεται μόνο στην φίμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και στην ποινικοποίηση των ιδεών του Ελληνικού Εθνικισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ