Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς
Καιρό τώρα διάφοροι γαλάζιοι παπαγάλοι φοράνε «πατριωτικές» μουτσούνες όταν βγαίνουν να μιλήσουν στους Έλληνες πολίτες. Ιδιαίτερα όταν πηγαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα φοράνε και την στολή του «μακεδονομάχου» για να αλιεύσουν κανά ψηφαλάκι ή τουλάχιστον για να μην επιθεωρήσουν το οπλοστάσιο ζαρζαβατικών του εκάστοτε Έλληνα πολίτη.

Αυτά τα ζητήματα ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Βουλή όπου υπενθύμισε ότι «επίσημη και επικυρωμένη θέση από την ελληνική αντιπροσωπεία υπάρχει και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι».
Κοινώς, οι νεοδημοκράτες και επισήμως δηλώνουν ότι επιθυμούν να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Αυτό για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας περί του ζητήματος. Για άλλη μία φορά συμφωνούν σε όλα με τον Σύριζα και στηρίζουν λύσεις τύπου «Μακεδονία του Βαρδάρη» και άλλα τέτοια φαιδρά.
Δευτερεύοντα παραλειπόμενα
Α) Στην όλη συζήτηση παρενέβη ο Κοτζιάς, ο οποίος είπε: «Εμείς θέλαμε να κάνουμε συζήτηση για το Κυπριακό και να υπάρχει μεγαλύτερη ομοφωνία, ώστε ο πρέσβης της Κύπρου να μεταφέρει το κλίμα. Για τις δηλώσεις του 2008 έχω να απαντήσω. Υπάρχει μια ανάρτηση στο ΥΠΕΞ από το 2007, έχω αποφασίσει να μην την πειράξω, αν την πείραζα και την άλλαζα θα θεωρούνταν ότι έχουμε μια νέα διαφορετική πολιτική γραμμή. Έχω κάνει έκκληση στα κόμματα να μου δώσουν τις απόψεις τους για το ονοματολογικό»
Αυτή η έκκληση προς τα κόμματα δεν ήταν που αποκάλυψε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και έκανε τον Κοτζιά να βγάζει αφρούς, αποβάλλοντας την Χρυσή Αυγή από το ΕΣΕΠ και κάνοντας λόγο για «παραβίαση εμπιστευτικότητας»; Τώρα βγαίνει και το λέει μόνος του από βήματος Βουλής; Μήπως τελικά τα όσα ακολούθησαν με την αποβολή της Χρυσής Αυγής ήταν προσχεδιασμένα γιατί η παρουσία της σε αυτό το συμβούλιο χάλαγε την «σούπα» και όλο το ζήτημα «εμπιστευτικότητας» ήταν πρόφαση;
Β) Η Αλέκα Παπαρήγα παρούσα στις διασκέψεις του 92 για το μακεδονικό είπε: "Είμαι σε θέση να σας πω πώς πάρθηκε η εκείνη η απόφαση. Και εκείνοι που συμφώνησαν στη μη χρήση του ονόματος αναγνώριζαν τη γεωγραφικότητα του όρου, αλλά υπό το βάρος των συλλαλητηρίων που γίνονταν τότε δεν μπορούσαν να το πουν δημόσια. Να σταματήσει λοιπόν το βιολί της σύσκεψης του 1992".
Με απλά λόγια, οι νεοδημοκράτες από το 1992 θέλανε να προδώσουν την Μακεδονία μας, αλλά υπό το βάρος των συλλαλητηρίων αναγκαζόντουσαν να λένε ψέμματα και να «κλαίνε» στα αεροδρόμια. Αυτό αποδεικνύει και την δύναμη της λαϊκής βούλησης και το πόσο αναίσχυντοι πολιτικάντηδες είναι οι νεοδημοκράτες.
Η θέση της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα παραμένει αμετάβλητη από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!