Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Γ. Γερμενής: Πρόκληση η αποπληρωμή των δικαστικών εξόδων του Α. Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ - ΒΙΝΤΕΟ


Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Γερμενής τοποθετήθηκε στην επιτροπή οικονομικών για το νέο μνημονιακό νομοσχέδιο - σκούπα που φέρνει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ.
Ο συναγωνιστής αρχικά στάθηκε στην αποπληρωμή των δικαστικών εξόδων του Γεωργίου για την περιβόητη υπόθεση των νοθευμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ζητώντας παράλληλα από τον αρμόδιο υπουργό να την αποσύρει.

Επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο δημιουργώντας τεχνητές οφειλές, του αφαιρεί την ελάχιστη διευκόλυνση που του έχει δοθεί. «Αναφέρομαι στο άρθρο 14, στο οποίο ονομάζετε “νομοτεχνική βελτίωση” την υποχρέωση του Έλληνα πολίτη - φορολογούμενου να καταβάλει τις οφειλές του έναντι του Δημοσίου, μέσα σε προθεσμία έξι μηνών δηλαδή όχι πέραν του έτους υποβολής της δήλωσης, οφειλές τις οποίες εσείς δημιουργήσατε», είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση αφού εισάγει ένα νομοσχέδιο σκούπα, με αποσπασματικές διατάξεις, τροποποιεί νόμους και ρυθμίζει ζητήματα τα οποία δεν έχουν καμία συνάφεια μεταξύ τους και τα ενοποιεί όλα σε 52 άρθρα!  
Κλείνοντας, σημείωσε πως όλο το νομοσχέδιο διατρέχεται από την φιλοσοφία της κυβέρνησης με σκοπό να εξυπηρετήσει τα κομματικά της συμφέροντα, ώστε στις εκλογές να μην δει τα ποσοστά της να κατρακυλούν.