Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ρόδο: Το Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά – Προκλητική ανακοίνωση απάντηση της τουρκίας!


Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ρόδο: Το Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά – Προκλητική ανακοίνωση απάντηση της τουρκίας!
Ένα πλοίο με ναρκωτικά ρίχνει τις μάσκες για το κράτος – απατεώνα της τουρκίας. Χθες το απόγευμα, ένα εμπορικό πλοίο με σημαία τουρκίας και φορτίο εξαιρετικά ύποπτο αρνήθηκε να απαντήσει στις αλλεπάλληλες κλήσεις του Λιμενικού για έλεγχο και δέχτηκε τα πυρά των ανδρών του Λιμενικού.

Όπως δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου στα τουρκικά μέσα, το ελληνικό Λιμενικό πλησίασε το πλοίο του όταν περνούσε ανοιχτά της Ρόδου και απαίτησε να μπει στο λιμάνι του νησιού. "Είπαμε πως δεν θα το κάνουμε. Μας είπαν πως θα ανοίξουν πυρ αν δεν σταματούσαμε. Αυτό έκαναν. Τώρα υπάρχουν 16 τρύπες στο πλοίο", τόνισε χαρακτηριστικά.
Ως εδώ τα πράγματα βάσει διεθνούς δικαίου είναι εξαιρετικά απλά, αφού το πλοίο δέχτηκε αλλεπάλληλες κλήσεις και αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις προσταγές των αρχών. Μάλιστα, η επιμονή του καπετάνιου να αρνείται ένα απλό και δικαιολογημένο αίτημα των αρχών ενισχύει την άποψη ότι κάτι είχε να κρύψει, ναρκωτικά ειδικότερα όπως είναι το σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις και όπως ανέφερε η καταγγελία.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ, όμως, αντί να διερευνήσει τις καταγγελίες και να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το φορτίο του πλοίου, επέλεξε να περάσει στην αντεπίθεση, να επιτρέψει στον καπετάνιο του ναρκόπλοιου να κάνει δηλώσεις στα κανάλια και να βγάλει την εξής ανακοίνωση:
«Πληροφορηθήκαμε ότι στα ανοιχτά της Ρόδου ελληνική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά του υπό τουρκική σημαία ΜV ACT εμπορικό πλοίο που μετέβαινε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο λιμάνι της Νικομήδειας. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτή κατά ενός πλοίου που μετέφερε φορτίο μεταξύ δυο τουρκικών λιμανιών. Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.
Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών αρχών που αψηφά την ανθρώπινη ζωή που αποτελεί βασικό δικαίωμα και επιθυμούμε να μοιραστούμε με την διεθνή κοινή γνώμη την ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό».
Βεβαίως, η όλη υπόθεση βρωμάει εντόνως, αφού οι τούρκοι παρουσίασαν στα μέσα φωτογραφίες από το πλοίο, όπου οι υποτιθέμενες «τρύπες από τις σφαίρες» έχουν ήδη σκουριάσει μερικές ώρες μετά το περιστατικό. Μετέφεραν δε και τρία πλοία τους στην περιοχή για να ενισχύσουν την πρόκληση και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχουν καταλάβει πως έχουν να κάνουν με υποτακτικούς που δεν ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά μονάχα για την επικοινωνιακή διαχείριση της πολιτικής τους και έτσι ανεβάζουν το θερμόμετρο στην περιοχή, παράλληλα με τις προκλητικές ανακοινώσεις τους.
Εμείς από την πλευρά μας, χωρίς να γνωρίζουμε πλήρως τα γεγονότα, παρά μόνο μέσα από τις αφηγήσεις που παρατέθηκαν στα μέσα, να πούμε ένα μεγάλο Εύγε στους άνδρες του Λιμενικού, που έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με εγκληματικά στοιχεία του εταίρου των τζιχαντιστών, δηλαδή της τουρκίας.