Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Νομοθετική παρέμβαση Σύριζα για «κόκκινα δάνεια» αλά Ισπανία: Παραδώστε μόνοι σας τα σπίτια σας στις τράπεζες!


Νομοθετική παρέμβαση Σύριζα για «κόκκινα δάνεια» αλά Ισπανία: Παραδώστε μόνοι σας τα σπίτια σας στις τράπεζες!
«Λύση» σχετική με τα «κόκκινα δάνεια» ψάχνει η κυβέρνηση πριν τα παραδώσει όλα στα ξένα funds, κοράκια του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτής της αναζητήσεως ετοιμάζεται λύση αλά Ισπανία, σαν του «Σαμαρά» της Ισπανίας, Ραχόι, σύμφωνα με την οποία ο δανειολήπτης παραδίδει μόνος του τα κλειδιά στις τράπεζες.
Όπως σημείωσε σε νεοδημοκρατική εφημερίδα τραπεζιτικός παράγοντας: «Στο εξωτερικό οι συναινετικές λύσεις υπερέχουν των πλειστηριασμών. Οι τράπεζες, δηλαδή, προσεγγίζουν τους πελάτες, για τους οποίους ήδη έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής και τους προτείνουν την εθελοντική παράδοση ακινήτου»

Θα έλεγε κανείς μέχρι στιγμής ότι η συγκεκριμένη «λύση» που προτείνει ο Σύριζα προσομοιάζει σε ενδοτικές πρακτικές του να δώσει κανείς το ενυπόθηκο ακίνητο για να «ξεμπερδεύει» και να πάει μια ώρα νωρίτερα στο να είναι άστεγος, αλλά χωρίς χρέη. Η κατάσταση, όμως, είναι ακόμα χειρότερη αφού η νομοθετική πρόβλεψη αφορά «καλύτερη διευθέτηση» και σε μερικές μόνο περιπτώσεις διαγραφή.
Κοινώς, οι τραπεζίτες θα πάρουν το ακίνητο και μπορεί η οφειλή να μην μηδενιστεί, αλλά να υπάρχουν υπόλοιπα. Κοινώς, ο Έλληνας να μείνει άστεγος και το τηλέφωνό του να συνεχίσει να χτυπάει για εκείνο το ακίνητο, που δεν ήταν στην Αρεοπαγίτου, αλλά στην Κυψέλη και το οποίο πλήρωνε ολόκληρη τη ζωή του και τελικά το έχασε.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ιδού πως γινόντουσαν οι εξώσεις στην Ισπανία. Σύντομα και στην Ελλάδα: