Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τεράστια τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες


Τεράστια τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες
Με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς αποπληρώνει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του προς τους Έλληνες φορολογούμενους (ιδιώτες και προμηθευτές), καθώς παράλληλα δημιουργεί νέες σημαντικές οφειλές ιδιαίτερα σε προμηθευτές, ενώ τα υψηλά τεκμήρια και η ανεργία τσακίζουν όσους φορολογούμενους έχουν έστω και ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" οι συνολικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά 248 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή από 4,804 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 έχουν ανέλθει πια στο ποσό των 5,052 δισ. ευρώ στο τέλος του Μαΐου 2017.
Το δημόσιο του ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς κάθε είδους προμηθευτές και φορολογούμενους. Αναλυτικά σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) τα υπουργεία, οι ΟΤΑ, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υπόλοιποι φορείς του κράτους είχαν στο τέλος του 2016 ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους 3,579 δισ. ευρώ. Τώρα ενώ από τα παραπάνω ληξιπρόθεσμα χρέη πληρώθηκαν μόνο τα 291 εκατ. ευρώ, οι κρατικοί φορείς υπό την δυσμενή επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ αύξησαν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των υπουργείων και των λοιπών φορέων του Δημοσίου τελικά στα 3,842 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου 2017, δηλαδή την δημιουργία ενός νέου χρέους της τάξεως των 263 εκατ. ευρώ.
Τελικά η δόση του eurogroup αποδείχτηκε μια μεγάλη κοροϊδία, αφού διαφημίστηκε ως διάσωση της χώρας από την χρεωκοπία, ενώ στην ουσία μεγάλωσε το παράνομο χρέος της Ελλάδος, το μεγαλύτερο ποσοστό της κατέληξε άμεσα στην Γερμανία και η λεηλασία της περιουσίας της Ελλάδος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και των άλλων οχημάτων ξεπουλήματος συνεχίζεται ακάθεκτα. Με αυτόν τον τρόπο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι ανεξόφλητες επιστροφές φόρων μειώθηκαν ελάχιστα, από τα 1,225 στο 1,21 δισ. ευρώ.
Στο όνομα του χρέους οι Έλληνες υπερφορολογούνται είτε έχουν ετήσιο εισόδημα είτε έχουν έστω και μερικά βασικά περιουσιακά στοιχεία. Τρανό παράδειγμα φορολογικής παράνοιας το πρόσφατο χρεωστικό εκκαθαριστικό ύψους €3237 ευρώ φορολογούμενου με σύνολο εισοδήματος €921 που είχε κύρια κατοικία 27τ.μ. και αυτοκίνητο 1500 κ.ε. παλαιότητας 7 ετών.
Παράλληλα, η εισπρακτική εταιρία των ξένων τοκογλύφων ΑΑΔΕ, που υποστηρίζεται από τους εγχώριους φοροεισπράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ, συντόμως θα ενεργοποιήσει αυτόματα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε μισθούς και συντάξεις. Αντίθετα οι λαθρομετανάστες απολαμβάνουν κατοικίες υψηλών προδιαγραφών και νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και αφορολόγητα επιδόματα 400 ευρώ και άνω.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά υψηλής ανεργίας των Ελλήνων, που καταγράφεται με μέσο όρο στο 23% ενώ στην πραγματικότητα αγγίζει το 30% σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν αναγκαστεί να φύγουν από την Πατρίδα τους λόγω ανέχειας.
Συμπερασματικά, η είσπραξη των φόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Νέα Δημοκρατία πάντοτε να καραδοκεί να πάρει την θέση του και να συνεχίσει την ίδια πολιτική, αποσκοπεί στην φτωχοποίηση των Ελλήνων, στον πλουτισμό του κλεπτοκρατικού τόξου των Τσίπρα-Μητσοτάκη και στην λεηλασία όλου του πλούτου της Ελλάδος, γης, κτιριακών εγκαταστάσεων, υδρογονανθράκων αλλά και έμψυχου δυναμικού.