Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή από την Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου προς την Χρυσή Αυγή για ερώτηση σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου


Ευχαριστήρια επιστολή από την Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου προς την Χρυσή Αυγή για ερώτηση σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου
Γράφει ο Χρήστος Παππάς
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου θεώρησε σωστό να μας ευχαριστήσει, διότι το Κίνημα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για να αναδείξουμε με ερώτηση στη Βουλή, την αδικία που γίνεται σε βάρος των στρατιωτικών της Ηπείρου, να εξαιρούνται του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.

Ευγενικά τους απαντώ, ότι δεν χρειάζονται τέτοιες ευχαριστίες στους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστεί ο πολίτης, επειδή απλά κάναμε το καθήκον μας, στα περιορισμένα πλαίσια που μας επιτρέπει η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η αποδοχή εκ μέρους μας, της ευθύνης απέναντι στα κοινωνικά, οικονομικά και Εθνικά προβλήματα είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτόν τον Αγώνα.
Ίσως βέβαια η Ένωση, αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει δημοσίως ευχαριστίες, καθότι το αίτημα για ανάδειξη του προβλήματος, απευθύνθηκε όχι σε εμένα προσωπικώς αλλά σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές Ηπείρου της Βουλής, όμως κανείς άλλος δεν ανταποκρίθηκε.
Δυστυχώς, αυτή είναι η νοοτροπία της κοινοβουλευτικής μεταπολίτευσης, που θέλει τους πολίτες επαίτες στα πολιτικά γραφεία των εκλεγμένων Αντουανέτων και να φεύγουν άπρακτοι με συμβουλές παντεσπανίου. Ευτυχώς, αυτή δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ η νοοτροπία των Εθνικιστών, γι΄ αυτό και προκαλούν την αντίδραση των υπολοίπων βουλευτών του (αντι)συνταγματικού τόξου.
Από την πρώτη ημέρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, είναι σαφής η εντολή του Γενικού Γραμματέα Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, να μην ταυτιστούμε ποτέ με τέτοιες νοοτροπίες και έτσι θα συνεχίσουμε, για όσο καιρό ο Λαός θα μας τιμά με την ψήφο του.
Όχι ευχαριστίες λοιπόν, από πλευράς των στρατιωτικών της Ηπείρου, ευχαριστίες από πλευράς δικής μας, για την υπηρεσία που παρέχουν στο Έθνος και στο κράτος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εντελώς διαφορετικές από εκείνες που ισχύουν για όλους τους άλλους συναδέλφους των, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθεί η ερώτηση:
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την συνεχιζόμενη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Ήπειρο»   
Με τον Νόμο 4472/2017 που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή, θεσπίστηκε η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε ορισμένες από τις συνοριακές περιοχές της χώρας. Στις περιοχές που ορίζει ο Νόμος δεν συμπεριλαμβάνεται η παραμεθόριος περιοχή της Ηπείρου αλλά και πολλές άλλες συνοριακές περιοχές της  πατρίδας μας, σε αντίθεση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως  επισημαίνεται από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Για ποιους λόγους η Ήπειρος δεν συμπεριλαμβάνεται στις παραμεθόριες περιοχές;
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Ήπειρο;
Θα υπάρξει αναμόρφωση της υφιστάμενης νομοθεσίας προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα στην ομαλή  καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου;      
Αθήνα, 19/7/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ