Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Νέα δέσμευση υποτέλειας από τον Τσίπρα: Θα πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα χρειαστούν!


Νέα δέσμευση υποτέλειας από τον Τσίπρα: Θα πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα χρειαστούν!
Παρά τις θριαμβολογίες του Τσίπρα και της υπόλοιπης κυβερνητικής συμμορίας των εντολοδόχων στους διεθνείς τοκογλύφους για την «έξοδο στις αγορές», η αλήθεια βρίσκεται στο ότι και η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να υπογράψει κι άλλα δυσβάσταχτα μέτρα. Για την ακρίβεια, έτοιμος να υπογράψει ό,τι του ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και να αποδεχθεί ακόμη και πρόσθετα μέτρα, αν απαιτηθεί από τους δανειστές, είναι ο Τσίπρας, όπως ο ίδιος δηλώνει στην επιστολή προθέσεων που έστειλε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Η επιστολή φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και συνυπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Το πεντασέλιδο κείμενο, με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2017, αποδεικνύει την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης, στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, μολονότι επί μήνες το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει σημαία του την αποχώρηση του Ταμείου από το Ελληνικό πρόγραμμα και ο ίδιος ο Τσίπρας είχε ασκήσει τον περασμένο Μάρτιο δριμεία δημόσια κριτική κατά του διεθνούς οργανισμού σε ομιλία του στην Ρώμη.
Στην τελευταία παράγραφο της επιστολής, ακριβώς πάνω από την υπογραφή του πρωθυπουργού, η Ελληνική πλευρά αναφέρει ότι θεωρεί επαρκή για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, αλλά σπεύδει να δηλώσει πλήρη υποταγή, προσθέτοντας: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα τυχόν χρειαστούν για την επίτευξη των στόχων, καθώς οι συνθήκες μεταβάλλονται. Θα συμβουλευτούμε το Ταμείο για την υιοθέτηση οιωνδήποτε τέτοιων δράσεων και προτού προχωρήσουμε σε αναθεωρήσεις των πολιτικών που περιλαμβάνονται σε αυτή την επιστολή προθέσεων, σύμφωνα με την πολιτική του Ταμείου για τέτοιες συμβουλευτικές δράσεις»!
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει ήδη ζητήσει να εφαρμοστεί από το2019 (αντί του 2020) η δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, θέτοντας θέμα αναθεώρησης των πολιτικών που αποτυπώνονται στην επιστολή! Στο πεντασέλιδο κείμενο η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος δεσμεύονται ότι «θα εφαρμόσουν πλήρως τις ήδη ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις».
Φθάνουν, μάλιστα, στο σημείο να δηλώσουν ότι η νέα περικοπή συντάξεων που θα εφαρμοστεί από το 2019, η μείωση του αφορολόγητου ορίου που θα επιβληθεί το 2020 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2018-2021, που, μεταξύ άλλων, βασίζεται στην κατάργηση των τελευταίων φοροαπαλλαγών και σε νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα για να φθάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ, αποτελούν μέτρα που ελήφθησαν για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και ταυτοχρόνως «να γίνει πιο βιώσιμη και φιλοαναπτυξιακή η δομή του Προϋπολογισμού»!
Πίσω, λοιπόν, από τις λέξεις των ψεύτικων και αποπροσανατολιστικών πανηγυρισμών βρίσκεται ο… Αλέξης, ο οποίος μαζί με την υπόλοιπη θλιβερή κυβερνητική παρέα είναι έτοιμοι να παραδώσουν εκ νέου γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους