Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Το κλεφτοΠΑΣΟΚ και η μάταια επιχείρηση νεκρανάστασής του


Το κλεφτοΠΑΣΟΚ και η μάταια επιχείρηση νεκρανάστασής του
Όσο κι αν προσπαθούν οι νυν διαχειριστές (Φώφη και σια) του ΠΑΣΟΚ να ισχυριστούν ότι μπορούν να αποτελέσουν μια νέα ζωογόνο πνοή στην πολιτική ζωή του Τόπου, είναι το…ριζικό τους τέτοιο που αποδεικνύει ότι ήταν, είναι και θα παραμείνουν (για όσο χρόνο κομματικής ζωής τους απομένει) το κόμμα εκείνο το οποίο έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις τις λέξεις απατεώνας, διεφθαρμένος, κλέφτης και όλα τα επακόλουθα παράγωγά τους.

Η πρόσφατη υπεράσπιση του Σημίτη από την Γεννηματά μέσα στην Βουλή αποδεικνύει του λόγου το αληθές: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της Χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε την χώρα δεν πιάνουν. Πέφτουν στο κενό.» Πως θυμίζει η όλη ιστορία τον Σίσυφο και το μαρτύριό του…Εκεί που η Γεννηματά με τους εναπομείναντες πασόκους πασχίζουν να δείξουν ότι «επανιδρύουν» το ΠΑΣΟΚ από «μηδενική βάση», βρίσκονται μπροστά στο…φρικτό καθήκον να υπερασπίσουν τον  Σημίτη, τον οποίο εκτός του ότι τον ζώνει μια φιλολογία για κάτι ποσά και εγχώριες εταιρείες, αποτελεί και ένα κατεξοχήν λαομίσητο (αλλά και πολιτικά ξοφλημένο) πρόσωπο. Οι «αστραπές και βροντές» της Γεννηματά στην Βουλή προς υπεράσπιση του Σημίτη, ήταν το απαραίτητο τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για την παρουσία του «τάπερμαν» στο συνέδριο-φιάσκο του εκλογικού μορφώματος με τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) και το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε από το βήμα του.
Όλο το ΠΑΣΟΚ, πλέον, είναι αναγκασμένο να υπερασπιστεί τον «πολιτικό νάνο» (όπως πολύ εύστοχα τον είχε χαρακτηρίσει ο «τσοχατζοπουλικός» βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος, εξευτελιζόμενος, ακολούθησε αργότερα αδιαμαρτύρητα τον «νάνο»…), ο οποίος έβλεπε τις μίζες να περνούν μπροστά από τα μάτια του, αλλά τις πέρναγε για…ελιές. Μαντέλης, Τσουκάτος, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, οι (πλέον) επώνυμες περιπτώσεις. Αυτός, όμως, δεν ήξερε τίποτα!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν πρόσφατα του ζήτησαν να σχολιάσει την παραπομπή του Παπαντωνίου, τους άφησε όλους σύξυλους με την απίστευτη δήλωση ότι «η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο» και «δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες»! Το «βλαξ ή συνένοχος», ερώτημα το οποίο απευθυνόταν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τους άλλους μεγαλοπασόκους την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, επανήλθε (και) στην περίπτωση Σημίτη, ο οποίος παράτησε το «αφ’ υψηλού» υφάκι του και σφιχταγκάλιασε την Γεννηματά. Τόσο σφιχτά μάλιστα, που έτσι και ξεσπάσει τρικυμία θα πάνε μαζί στον πάτο…
Εκτός, όμως, από την «νεκρανάσταση» Σημίτη, μέσα στην…φρεσκάδα ήταν το συνέδριο της ΔΗΣΥ. Από Βενιζέλο και Γιωργάκη Παπανδρέου μέχρι τον…Χρυσοχοΐδη. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε «τα ορφανά» του Κουβέλη (Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτης, Χατζησωκράτης κλπ.) και τον αλήστου μνήμης Ραγκούση (!) αντιλαμβάνονται όλοι για ποια «ανανέωση» και «επανίδρυση»  μιλάμε. Για να μην είμαστε, όμως, εντελώς άδικοι και κακεντρεχείς, δεν ήταν σε θέση να πράξουν διαφορετικά.
Πού να βρει τα νέα «άφθαρτα» στελέχη ένας πολιτικά θνησιγενής σχηματισμός, βουτηγμένος μέχρι το μεδούλι στα σκάνδαλα και τα χρέη; Και πώς να απαλλαγούν από τους παλιούς «βαρώνους» και «φεουδάρχες», που ο καθένας τους κουβαλάει έναν μικρό προσωπικό μηχανισμό; Γι’ αυτό και μαζευτήκαν όλες αυτές οι θλιβερές και κατάπτυστες πολιτικές φιγούρες σ’ αυτό το (τρόπος του λέγειν) συνέδριο, με ελάχιστες απουσίες ομοίων τους. Μόνο που η όλη «φάση» θύμισε γραφική καρικατούρα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Ανεξαρτήτως του αν στο άμεσο μέλλον αυτό το σκορποχώρι θα φτιάξει μια «ομοσπονδία» ή ένα νέο κόμμα, είναι σίγουρο ότι θα σπρωχθεί έως εκεί που δεν παίρνει από το εκδοτικό κατεστημένο, θυμίζοντας τις εποχές της υπερβολικής προώθησης του (πολιτικά ετοιμοθάνατου) Ποταμιού. Και να οι δημοσκοπήσεις με αυξημένα («φουσκωμένα») νούμερα, οι συνεχείς προβολές με συνεντεύξεις και αφιερώματα και ότι άλλο χρειαστεί, μπας και ξεγελάσουν κάποιους «να φάνε το παραμύθι» για την τρίτη εκλογική θέση στις επόμενες εκλογές.
Χαμένος κόπος, καθώς το ΠΑΣΟΚ και οι μεταμορφώσεις του έχουν ανάλογες ικανότητες με το θρυλικό κινηματογραφικό άλογο «Αστραχάν»…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ