Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Νέος θρίαμβος της «πολιτικής ορθότητας»: Κατήργησαν το «Κυρίες και Κύριοι» στο μετρό του Λονδίνου - «Γεια σε όλους» πλέον η προσφώνηση


Νέος θρίαμβος της «πολιτικής ορθότητας»: Κατήργησαν το «Κυρίες και Κύριοι» στο μετρό του Λονδίνου - «Γεια σε όλους» πλέον η προσφώνηση
Η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» προελαύνει, δίνοντας καινούργια στοιχεία παρέμβασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η νέα… νικηφόρα μάχη των «δικαιωματάκηδων» κατά των «διακρίσεων» έχει να κάνει με την πατροπαράδοτη προσφώνηση «Κυρίες και Κύριοι», η οποία φαίνεται ότι τελείωσε για τον υπόγειο του Λονδίνου.
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι ανακοινώσεις στο μετρό της πολύβουης βρετανικής πρωτεύουσας θα αναφέρονται προς «όλους», ώστε να μην υπάρχει… διάκριση φύλου! Η αλλαγή αυτή έγινε για να αισθάνονται… καλύτερα τα μέλη της «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» που θεωρούν ότι δεν εντάσσονται στην κλασική προσφώνηση, η οποία απευθύνεται στο ανδρικό και το γυναικείο φύλο.

Στο εξής, λοιπόν, όποιος ταξιδεύει με το μετρό του Λονδίνου, θα ακούει τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα με την προσφώνηση «Γεια σε όλους»! Ο πακιστανός δήμαρχος  του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος με την ιδέα ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός θα «απευθύνεται» σε όλους τους επιβάτες με έναν πιο ουδέτερο τρόπο. Όπως δηλώνει ο ίδιος, «επειδή το Λονδίνο είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, η σιδηροδρομική υπηρεσία πρέπει να δείξει ότι περιλαμβάνει τους πάντες».
Δεν αποτελεί, βεβαίως, είδηση ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ύστερα από την έντονη πίεση που άσκησε η «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» του Λονδίνου. Το γεγονός, όμως, είναι ότι η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φτάνουμε σε σημείο που αγγίζει πλέον τα όρια της γελοιότητας. Η προσφώνηση «Κυρίες και Κύριοι» θεωρήθηκε «μη πολιτικά ορθή» και καταργήθηκε για να μπει στην θέση της το «Γεια σε όλους»!
Αύριο μπορεί, κάλλιστα, κάποιος να θεωρήσει ότι ακόμη και αυτή η προσφώνηση έχει στοιχεία «αρσενικού σεξισμού», «πατριαρχικής δομής» και «σαφή χαρακτηριστικά αρρενωπής ροπής» γι’ αυτό και θα πρέπει να αντικατασταθεί με μια άλλη ακόμα πιο «πολιτικά ορθή» φράση, όπως π.χ. «Γεια σε όλες, σε όλους και σε όλα» για να θεωρηθεί ότι καλύπτει επακριβώς όλα τα… φύλα.
Όσοι θεωρούν ότι με την κάθε… ευρεσιτεχνία των εγκεφάλων της «πολιτικής ορθότητας» έχουμε δει τα πάντα πλανώνται πλάνην οικτράν. Το βαρέλι δεν έχει πάτο…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ