Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΧΑΝΙΑ: Το υπουργείο “πολιτισμού” υπέρ παράνομης κατάληψης αναρχικών!


ΧΑΝΙΑ: Το υπουργείο “πολιτισμού” υπέρ παράνομης κατάληψης αναρχικών!
Μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες παρουσίας της παράνομης κατάληψης ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ από αναρχικούς και αριστεριστές στην πόλη των Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης πήρε στα χέρια του το καταληφθέν επί χρόνια κτήριο της Μεραρχίας Κρητών που του ανήκει,  το οποίο ήταν άντρο εγκληματικότητας και ορμητήριο για δεκάδες επιθέσεις «αναρχικών» σε πρόσωπα αλλά και περιουσίες στα Χανιά. Το κτήριο δημοπρατήθηκε υπέρ εταιρείας όπου θα το αξιοποιούσε στον τουριστικό κλάδο.  Έρχεται όμως σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού να σταματήσει την όλη διαδικασία παίρνοντας θέση… υπέρ της παράνομης κατάληψης και δίδοντας χρόνο και τόπο για την ανακατάληψη του κτηρίου!

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση διαγωνισμού τον οποίο προκήρυξε το Πολυτεχνείο για την αξιοποίηση του κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών και δύο ακόμη κτιρίων στα Χανιά και ο οποίος κατοχυρώθηκε σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, η υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, χαρακτήρισε ξαφνικά "μνημείο" το κτίριο της Μεραρχίας, που είναι κατειλημμένο από άτομα του «αναρχικού»  χώρου από το 2003Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε με νόημα για αυτή την εξέλιξη: "Φοβάμαι για κωλυσιεργία που θα εμποδίσει την επένδυση"…
Με αυτό τον τρόπο θέτει τροχοπέδη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που σχεδιάζει να αξιοποιήσει την περιουσία του το υπουργείο Πολιτισμού. Η κίνηση έπειτα από 14 χρόνια αδιαφορίας για την τύχη του κτιρίου ερμηνεύεται από του Πολυτεχνείο ως προσπάθεια ακύρωσης επένδυσης και συνέχειας της παράνομης κατάληψης των αναρχοαριστεριστών. Γεννά τεράστια νομικά και πολιτικά ερωτήματα η υπερβολική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση ευαισθητοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Διγαλάκης είπε στο ΣΚΑΙ ότι "Λάβαμε ένα έγγραφο του ΥΠΠΟ που λέει μόνο για το ένα κτίριο του Πολυτεχνείου (αυτό της κατάληψης) να χαρακτηριστεί ως μνημείο. Φοβάμαι ότι θα μπούμε σε μια διαδικασία κωλυσιεργίας για την επένδυση. Η επένδυση θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για το ίδρυμα και θα αποφέρει τεράστια έσοδα σε αυτό, κατά περίπου 30% αύξηση του προϋπολογισμού, ανοίγοντας παράλληλα εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Εγώ ζητάω η διαδικασία αυτή να προχωρήσει τάχιστα χωρίς κωλυσιεργίες."
Να σημειώσω ότι σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων είναι μόνιμοι θαμώνες της κατάληψης ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ.
Ήδη η «κατάληψη» πανηγυρίζει στο διαδίκτυο ότι το… υπουργείο Πολιτισμού τάχθηκε υπέρ της ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ. Αναρχοεξουσιαστές στην εξουσία. Μπακούνιν μην σηκωθείς, καλά είσαι εκεί που είσαι.
Σταύρος Καρεφυλλάκης
μέλος Κ.Ε Χρυσής Αυγής