Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

1500 εποχικοί πυροσβέστες δεν μπορούν να πάνε στις φωτιές, επειδή οι υπουργοί κάνουν τα μπάνια τους!


1500 εποχικοί πυροσβέστες δεν μπορούν να πάνε στις φωτιές, επειδή οι υπουργοί κάνουν τα μπάνια τους!
Μία συγκλονιστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ, σύμφωνα με την οποία 1.500 εποχικοί μάχιμοι πυροσβέστες δεν μπορούν να μετακινηθούν από την υπηρεσία ελέω μειωμένων κονδυλίων, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά βοήθεια από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν εποχικοί πυροσβέστες, 1500 από αυτούς δεν μπορούν να εργαστούν επειδή έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο αριθμό ωρών υπερωριακής απασχόλησης, νυχτερινής εργασίας, δουλειάς σε αργίες και εκτός έδρας.

Το κονδύλι που παγίως εγκρίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των εξόδων από την υπερωριακή, νυχτερινή, απασχόληση εκτός έδρας ή σε ημέρα αργίας για τους εποχικούς πυροσβέστες εγκρίθηκε, όπως είναι το τυπικό, όμως επειδή ο υπουργός είναι σε ξαπλώστρα και μην τον ενοχλείτε δεν προέβη σε έκτακτη αύξησή του, ελέω των πολλών μετώπων.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει την συμβολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, αλλά ήδη έλαβε μία άρνηση από τους Γάλλους, οι οποίοι είπανε ότι έχουν δικές τους ανάγκες να καλύψουν. Δεν στείλανε τα αεροπλάνα τους, όπως κάναμε εμείς με την Αλβανία. Ταυτόχρονα, η Κύπρος ήταν να στείλει 60 πυροσβέστες, αλλά εξαιτίας μηχανικού προβλήματος δεν μπορούν να έρθουν ακόμη.
Για να μην δημιουργείται η παραμικρή υπόνοια, οι εποχικοί πυροσβέστες δεν ζητούν επιπλέον χρήματα. Επισημαίνουν την εξωφρενική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το γεγονός ότι δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω της υπερκάλυψης των προβλεπόμενων ωρών εργασίας και δηλώνουν έτοιμοι να εργαστούν εθελοντικά, αρκεί η υπηρεσία να τους διαθέσει τα απαραίτητα μέσα.
Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο από τους συριζαίους και τους ψεκασμένους συνοδοιπόρους τους. Όμως για να προλάβουμε σπαραξικάρδιες ανακοινώσεις από τις ξαπλώστρες της Μυκόνου, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα καιγόταν με την ίδια ακριβώς ανικανότητα και από τους νεοδημοκράτες και τους πασόκους προκατόχους του Σύριζα, οπότε αυτοί καλύτερα να μην μιλάνε.
Την ώρα που το "συνταγματικό τόξο" ήταν στις ξαπλώστρες του, μόνο η Χρυσή Αυγή συνέδραμε με κάθε μέσο εθελοντές και πυροσβέστες που έδωσαν την μάχη με τις φλόγες. Στο πλευρό των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε κλιμάκιο Συανγωνιστών της Τ.Ο. Ζακύνθου της Χρυσής Αυγής και συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών που επί τέσσερις ημέρες κατακαίει το νησί μας. Η ομάδα μας συνέδραμε στο έργο των πυροσβεστών και διένειμε συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού στους άνδρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα πύρινα μέτωπα. Την ώρα που τα συστημικά κόμματα καταστρέφουν την χώρα και οι κυβερνητικοί κάνουν μπάνια σε πολυτελείς πισίνες, ο Λαϊκός Σύνδεσμος δίνει το παρόν εκεί όπου η Πατρίδα το απαιτεί!