Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Αστράτευτοι «εθνοπατέρες»



Αστράτευτοι «εθνοπατέρες»
Πώς μπορεί ένας πολιτικός να υπηρετήσει την Πατρίδα, αν δεν έχει υπηρετήσει πρώτα ως Στρατιώτης;
Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας συγκλόνισε ή μας εξέπληξε η είδηση πως ο Γαβρόγλου δεν έχει υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό. Ίσως είναι κάπως τραγελαφικό πως ο σούπερ ντούπερ δημοκράτης και μαρξιστής Γαβρόγλου επωφελήθηκε από διάταγμα των Συνταγματαρχών προκειμένου να μην υπηρετήσει ως γεννηθείς στην Πόλη και φοιτητής στο εξωτερικό. Ο Γαβρόγλου, λοιπόν, που θέλει να καταργήσει την έπαρση της Σημαίας και να την απονείμει με… κλήρωση στην πραγματικότητα δεν την έχει υπηρετήσει ποτέ. Πιθανότατα, μάλιστα, να μην την έχει κρατήσει και ποτέ του. Θα ήταν ενδιαφέρουσα η ανάλυση των συμπλεγμάτων που οδηγεί σε αυτή την άκρατη διάρροια νομοθετημάτων σχετικά με την σημαία.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πολλές φορές έχει τονιστεί από αυτήν εδώ την στήλη ότι θα πρέπει να αντιστεκόμαστε στους «αντιπολιτευτικούς» ανέμους που πνέουν από εφημερίδες και κανάλια φίλια προς την Νέα Δημοκρατία. Αν μη τι άλλο αποκρύπτουν την «συνέχεια του κράτους» που τόσο ευαγγελίζονται ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία. Καταρχάς οφείλουμε να θυμηθούμε ότι πλειάδα εθνοπατέρων δεν έχουν υπηρετήσει στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού ή έχουν χρησιμοποιήσει νομικές και άλλες αλχημείες, προκειμένου να υπηρετήσουν σε μονάδες δίπλα στο σπίτι τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολιτικοί «ογκόλιθοι» όπως ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς είχαν επιχειρήσει ελάχιστα, πληρώνοντας το αντίτιμο της θητείας τους. Το ίδιο πάνω κάτω έκανε και ο Τσίπρας, ο οποίος επωφελήθηκε από «μέσον» στο Πασόκ.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος, άρτι αποφυλακισθείς Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει ως ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό. Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την Ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 κατέβαλε 29.000 δραχμές και κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία. Όσον αφορά την απαξίωση της Σημαίας, οφείλουμε να πούμε ότι επί Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ ξεκίνησε αυτή να δίδεται σε λαθρομετανάστες, ενώ αντίστοιχα στην πλειονότητα των σχολείων δεν ήταν ποτέ ανηρτημένη.
Και όσον αφορά για το τελευταίο, μάρτυρες όλοι όσοι πήγαμε σχολείο μετά την «παλινόρθωση της Δημοκρατίας». Το θέμα είναι μείζον και όπως είχε τονίσει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα (από αυτές που κατήργησε η επιτροπή λογοκρισίας του Τσακνή) στις 18 Νοεμβρίου 2016, στην Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία που τόσο ευαγγελίζονται όλοι αυτοί, οι φυγόστρατοι δεν είχαν καν πολιτικά δικαιώματα. Αλήθεια, πόσο μπορεί να υπηρετήσει κάποιος την Πατρίδα ως πολιτικός, αν δεν την έχει υπηρετήσει ως στρατιώτης; Εν κατακλείδι, για να μπούμε στο «ζουμί» της όλης είδησης, η υπόθεση «Γαβρόγλου» απλώς επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα των αστρατεύτων πολιτικάντηδων και το πόσο καταστροφικοί είναι αυτοί για την χώρα. Επαναφέρει, επίσης, την βαθύτατη υποκρισία των ΜΜΕ, τα οποία με την χρήση της μισής αλήθειας προσπαθούν μέχρι και τη Νέα Δημοκρατία να την βγάλουν… πατριωτική. Όχι, λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε την εχθρότητα του Σύριζα και των Ανέλ προς το Έθνος και όλα του τα παρελκόμενα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τι εστί Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ επειδή αυτό θέλουν οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ