Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Αντιστάσου στην μνημονιακή τυραννία! Τα σημερινά θύματα της αριστεράς του Σύριζα είναι τα χθεσινά θύματα της ψοδοδεξιάς ΝΔ


Αντιστάσου στην μνημονιακή τυραννία! Τα σημερινά θύματα της αριστεράς του Σύριζα είναι τα χθεσινά θύματα της ψοδοδεξιάς ΝΔ
Άρθρο από την εφημερίδα Χρυσή Αυγή που κυκλοφορεί
Η διακυβέρνηση του τόπου από την αριστερά θα αποτελούσε μια πραγματική φαρσοκωμωδία εάν οι συνέπειές της δεν έπλητταν κατά τόσο δραματικό τρόπο το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Η αντιμετώπιση της αριστεράς όμως, απαιτεί την αναζήτηση των αιτίων που την κατέστησαν κυρίαρχη σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, αίτια τα οποία θα πρέπει να μάθει ο Ελληνικός Λαός ώστε να δύναται να απαντήσει στην σταλινική Τυραννία που σήμερα εξουσιάζει.
Η δικτατορία των μίντια κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη η εικόνα ενός διπόλου εξουσίας. Σύμφωνα με αυτή από τη μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση Σύριζα και από την άλλη ο υποτιθέμενος «ευρωπαϊκός» πόλος, ο οποίος έχει ως βασικό πυλώνα τη ΝΔ και δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Θεοδωράκη. Οι συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης (και όχι στην κοινωνία) για την αναγκαιότητα συσπείρωσης της αριστεράς γύρω από ένα νέο κεντροαριστερό σχήμα δεν οδήγησαν πουθενά και δεν οδήγησαν πουθενά κυρίως επειδή καθίσταται αδύνατο να απορροφήσει το σχήμα αυτό την χασούρα του Σύριζα.

Μύθος πρώτος: η «ευρωπαϊκή» δημοκρατική αντιπολίτευση ενάντια στον Σύριζα
Όσο «ευρωπαίοι» είναι ο Μητσοτάκης, η Φώφη και ο Σ. Θεοδωράκης, άλλο τόσο τουλάχιστον είναι και ο Τσίπρας. Όχι στα λόγια βέβαια, αλλά με έργα και απόδειξη τούτου είναι τα δύο Μνημόνια που έχει από το 2015 και μέχρι σήμερα περάσει δίχως την παραμικρή κοινωνική αντίδραση. Αν κανείς μάλιστα παρατηρήσει την ουσία της αντιπολιτευτικής ρητορικής της αντιπολίτευσης θα διαπιστώσει με έκπληξη πως η μόνη πραγματική κατηγορία που εξαπολύεται κατά του Τσίπρα είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του έναντι των δανειστών. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: θα μπορούσε η ΝΔ και οι δορυφόροι της να περάσουν τα μέτρα που έχει περάσει η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Θα μπορούσε αλλά σε καμία περίπτωση αναίμακτα, πολιτικά και κυριολεκτικά!
Μύθος δεύτερος: οι δανειστές έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους προς τον Σύριζα
Πρόκειται για ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο που διακινεί η ΝΔ και οι δορυφόροι της, για να προσελκύσουν το ευρώπληκτο ακροατήριο. Εν τοις πράγμασι, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια διότι αφενός η κυβέρνηση της αριστεράς υλοποιεί έστω και με καθυστέρηση κάθε μέτρο το οποίο απαιτείται από το διευθυντήριο του Βερολίνου και αφετέρου χάρη στις συμφωνίες για το μεταναστευτικό προσέφερε βαθιές ανάσες στην κυβέρνηση της Μέρκελ μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Φανταστείτε την απόγνωση της καγκελαρίου της Γερμανίας εάν η κυβέρνηση Τσίπρα αρνείτο να αποδεχθεί την εγκατάσταση των «προσφύγων» στην ελληνική επικράτεια και η πλειοψηφία αυτών εισέβαλε στην Γερμανία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Μύθος τρίτος: η αριστερά επεδίωξε επιστροφή στην δραχμή
Η παραμύθα αυτή έχει διττό χαρακτήρα: από τη μια να τρομάξει τους μετριοπαθείς, κεντρώους ψηφοφόρους αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη για να προκαλέσει την συσπείρωση του αριστερού ακροατηρίου το οποίο εξαπατάται με την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν δυνάμεις εντός της κυβέρνησης οι οποίες επιθυμούν την εθνική ανεξαρτησία έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Τόσο η μια άποψη όσο και η άλλη έχουν τόση δόση αλήθειας όση εκείνη η οποία υποστηρίζει πως ο γάιδαρος πετά!
Σε επίκαιρη ερώτηση προ ολίγων μηνών, βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Τσακαλώτο αναφορικά με τυχόν σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. αντίστοιχα, για την περίπτωση αποβολής (και όχι εξόδου) της Ελλάδος από την ευρωζώνη, ο υπουργός ήταν εξόχως σαφής και αφοπλιστικά ειλικρινής: κανένα τέτοιο σενάριο δεν έχει τύχει επεξεργασίας τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Όπερ σημαίνει πως το παραμύθι που διακινεί η «δημοκρατική» αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης είναι καλό, αλλά δεν έχει δράκο.
Τα παραπάνω γεγονότα και δεδομένα τα οποία αφορούν την οικονομική πολιτική, είναι φρονώ αρκετά για να καταδείξουν πως το υποτιθέμενο σκηνικό υψηλής πολιτικής έντασης είναι εξ ολοκλήρου τεχνητό και στοχεύει αφενός στην διατήρηση του διπόλου Σύριζα-ΝΔ και αφετέρου στον αποκλεισμό κάθε πραγματικής προοπτικής επαναδιεκδίκησης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και της οικονομικής μας αυτονομίας. Το παζλ έρχεται να συμπληρώσει ο παράνομος αποκλεισμός και η φίμωση της Χρυσής Αυγής από κάθε μέσο, κυρίως δε από την Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση την οποία συντηρούν με τα χρήματά τους όλοι οι Έλληνες και συνεπώς και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.
Συμπερασματικά, εκείνος που προσδοκά θεαματικές αλλαγές τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στους λοιπούς τομείς δράσης του Κράτους στην περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, επιθυμεί συνειδητά και πειθήνια την αυτοεξαπάτησή του. Εκτός εάν προσβλέπει σε προσωπικά οφέλη τα οποία βεβαίως, αφορούν τον ίδιο και όχι την Πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο. Η μεγάλη και σιωπηρή πλειοψηφία των μη προνομιούχων Ελλήνων όμως, δεν έχει τον παραμικρό λόγο να ταυτιστεί με τους εν εφεδρεία εκτελεστές της: οφείλει να κινητοποιηθεί, να εγερθεί και να διεκδικήσει τα δίκαιά της, τα οποία αναμφίβολα είναι και δίκαια της Πατρίδος.
Τα σημερινά θύματα της αριστεράς του Σύριζα, είναι τα χθεσινά θύματα της ψοφοδεξιάς της ΝΔ. Εκείνοι που κουράστηκαν με το ρόλο του θύματος και απαιτούν την τιμωρία όσων τους εξαθλίωσαν και τους ταπείνωσαν έχουν μία και μοναδική επιλογή, επιλογή που δεν θα προκαλέσει τρόμο μόνο στο εγχώριο κατεστημένο κομμάτων, καναλαρχών και τραπεζιτών αλλά και στα αφεντικά τους στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη: η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής είναι σήμερα το πρώτο βήμα για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού και της αντεθνικής σκλαβιάς που σκεπάζει την Ελλάδα!
Ευάγγελος Καρακώστας