Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

«Βόμβα» από Βούτση: Μην ασκείτε κριτική για τις τροπολογίες, γιατί η μόνη που ευνοείται είναι η Χρυσή Αυγή!



«Βόμβα» από Βούτση: Μην ασκείτε κριτική για τις τροπολογίες, γιατί η μόνη που ευνοείται είναι η Χρυσή Αυγή!
Για μια ακόμη φορά, ένας θεσμικός εκπρόσωπος του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου του «συνταγματικού τόξου» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τα όσα είπε - εκμυστηρεύτηκε σε δημοσιογράφους, αφού υπό τον τίτλο «Ο Βούτσης, οι τροπολογίες και η Χρυσή Αυγή» η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» γράφει τα εξής:

«Δεν μας τα είπε καλά χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Κι αυτό γιατί ενώ ο νυν πρόεδρος έχει πράγματι προσπαθήσει να περιορίσει το φαινόμενο των τροπολογιών, τροποποιώντας ακόμα και τον Κανονισμό της Βουλής -κατάθεση στο στάδιο των επιτροπών ώστε να υπάρχει επαρκής διαβούλευση και δυνατότητα ένστασης αντισυνταγματικότητας- χθες κούνησε το δάχτυλο σε όσους ασκούν κριτική για τον καταιγισμό τροπολογιών.
Μολονότι παραδέχθηκε ότι εσχάτως τα πράγματα έχουν ξεφύγει ο πρόεδρος τα έβαλε με την αντιπολίτευση και με τους δημοσιογράφους ότι με την κριτική που ασκούν ευνοούν επί της ουσίας τη Χρυσή Αυγή και οδηγούν σε αυτοκαταστροφικό λάθος. “Αυτή η πολιτική κυνική χρησιμοποίηση λανθασμένων -εν πολλοίς- στοιχείων για να διαμορφωθεί εικόνα ότι λειτουργούμε αντισυνταγματικά, με πρώτο ένοχο τον παρόντα, είναι απολύτως λάθος” είπε ο κ. Βούτσης και προσέθεσε ότι έτσι όχι μόνο θίγεται η Βουλή αλλά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Προφανώς αυτά δεν ίσχυαν όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βούτσης τοποθετείται ανάλογα επί του συγκεκριμένου θέματος. Και στο παρελθόν έχει τονίσει ότι κάθε συζήτηση γύρω από τα θέματα διαφθοράς την μόνη πολιτική δύναμη την οποία ενισχύει είναι την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ακριβώς επειδή είναι ο μόνος κομματικός φορέας που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τέτοιου είδους κατακριτέες ασχολίες και διασυνδέσεις.
Και βεβαίως, το μήνυμα είναι (και πάλι) σαφές: Μην μιλάτε για την κακή εφαρμογή και λειτουργία των νόμων και του πολιτικού συστήματος, γιατί παραμονεύει η μόνη γνήσια αντισυστημική δύναμη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία δεν μπορεί να ενταχθεί στην λεκτική και νοηματική απάτη του «συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ