Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ξαναπροσκύνησε η ΝΔ την αριστερά: Ο Κουμουτσάκος πρότεινε την καθιέρωση της “Ημέρας Εθνικής Συμφιλίωσης”


Ξαναπροσκύνησε η ΝΔ την αριστερά: Ο Κουμουτσάκος πρότεινε την καθιέρωση της “Ημέρας Εθνικής Συμφιλίωσης”
Ο απίθανος πολιτικά (αλλά και Τομεάρχης της ΝΔ, για να μην ξεχνιόμαστε) Γιώργος Κουμουτσάκος φρόντισε να δείξει, για πολλοστή φορά, το κόμπλεξ κατωτερότητας τόσο της ΝΔ όσο και της φιλελεύθερης δεξιάς γενικότερα απέναντι στην αριστερά και τις όποιες παραφυάδες της, θεωρώντας ότι έχει φτάσει πλέον η ώρα να καθιερωθεί η… «Ημέρα Εθνικής Συμφιλιώσεως»!
Μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου θύμισε πως στις 18 Σεπτεμβρίου του 1989, επί κυβερνήσεως Τζαννή Τζαννετάκη και με Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Χρήστο Σαρτζετάκη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με συνυπογράφοντες μεταξύ άλλων τους τότε υπουργούς Οικονομικών Αντώνη Σαμαρά και Δικαιοσύνης Φώτη Κουβέλη, συνέβαλε με κάθε τρόπο για να ψηφιστεί ο νόμος 1863/1989 που ήρε τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου.

Ο Τομεάρχης της ΝΔ προτείνει σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ώστε να οριστεί αυτή η ημερομηνία «Ημέρα της Εθνικής Συμφιλιώσεως» και να την τιμούν μία φορά τον χρόνο! Η πρωτοβουλία του βουλευτή, όχι μόνο δεν έγινε εν αγνοία της ηγεσίας του κόμματος, αντιθέτως φέρει την έγκρισή της.
Το πώς εννοεί την «εθνική συμφιλίωση» η ΝΔ το βλέπουμε συνεχώς εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια. Άφεση των αμαρτιών στο ΚΚΕ για τα αναρίθμητα εγκλήματά του σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού, παράδοση της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του Τόπου στα χέρια της αριστεράς, καλλιέργεια από την ΝΔ ενόχων συμπλεγμάτων στους οπαδούς της (και όχι μόνον) απέναντι στην αριστερά, της οποίας εννοείται ότι «σέβονται τις ιδέες» και «τιμούν τους αγώνες της», και γενικότερα μια μονόπλευρη θεώρηση που παραπέμπει σε ψυχολογικές καταστάσεις καταπίεσης με μαζοχιστικές προεκτάσεις στο περιεχόμενό τους.
Μια ακόμη τέτοια πτυχή αποτελεί και η απίθανη πρόταση του εξίσου απίθανου Κουμουτσάκου, η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί έναν ακόμη λίθο στο σαθρό οικοδόμημα της Μεταπολίτευσης που ταυτίζει τους αριστερούς θύτες με τα θύματά τους. Κατά τ’ άλλα, η ΝΔ είναι που «θα μας σώσει» από την λαίλαπα της αριστεράς…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ