Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

1.000 πρόσφυγες τον μήνα επιστρέφουν στην Συρία από την… Ιορδανία! Στην Ελλάδα ακόμα έρχονται


1.000 πρόσφυγες τον μήνα επιστρέφουν στην Συρία από την… Ιορδανία! Στην Ελλάδα ακόμα έρχονται
Πραγματικά αξιοθαύμαστοι είναι οι αριθμοί των προσφύγων που επιστρέφουν στην Συρία από την γειτονική Ιορδανία. Από τον περασμένο Ιούλιο στις νότιες επαρχίες της Συρίας, τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός και αυτό έδωσε την δυνατότητα σε χιλιάδες πραγματικούς πρόσφυγες να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους.

Την ίδια ώρα όμως στην Ελλάδα οι αριθμοί των «προσφύγων» που εισέρχονται παράνομα παρουσιάζουν αύξηση παρά την συντριβή του ISIS σε Συρία και Ιράκ και την ομαλοποίηση της κατάστασης στις χώρες αυτές.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί με πρόσχημα τον πόλεμο στην Συρία η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ βάφτισε όλους τους λαθρομετανάστες από κάθε χώρα του κόσμου ως «πρόσφυγες πολέμου» ακόμα και από μη εμπόλεμες περιοχές με σκοπό να τους εγκαταστήσει μόνιμα στην Πατρίδα μας για να ικανοποιήσεις τις ιδεοληψίες της αριστεράς.
«Ο μέσος όρος των Σύριων που επιστρέφουν εθελοντικά στη χώρα τους αυξήθηκε μετά την εγκαθίδρυση τον Ιούλιο μια συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο νότιο τμήμα της χώρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ιορδανία Μοχάμεντ Αλ-Χιουάρι.
«Περίπου 750 Σύριοι έχουν επιστρέψει στη Συρία από την Ιορδανία τον Οκτώβριο, 1.078 τον Σεπτέμβριο και 1.203 τον Αύγουστο», διευκρίνισε ο Χιουάρι. «Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σήμερα σε περίπου χίλιους τον μήνα, κατά μέσο όρο», ανακοίνωσε. Στις 9 Ιουλίου, τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στις νότιες επαρχίες με πρωτοβουλία της Ρωσίας, της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι τρεις αυτές επαρχίες αποτελούν μέρος τεσσάρων «ζωνών αποκλιμάκωσης» που εγκαθιδρύθηκαν τον Μάιο με μια συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και στο Ιράν, που είναι σύμμαχοι της συριακής κυβέρνησης και στην Τουρκία που υποστηρίζει τους «αντάρτες».