Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε ο Δ. Ψαρράς από την Ευελπίδων - Νέα αποτυχία για την μονταζιέρα της “Εφ. Συν”


Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε ο Δ. Ψαρράς από την Ευελπίδων - Νέα αποτυχία για την μονταζιέρα της “Εφ. Συν”
Προϊόν μοντάζ αποδείχθηκε το βίντεο το οποίο είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθηνών ο Δημήτρης Ψαρράς το 2015. Με βάση το μονταρισμένο αυτό βίντεο, διάρκειας ενός περίπου λεπτού, ο Ψαρράς ζητούσε να καταδικαστεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής για «διέγερση σε διάπραξη πλημμελήματος» εξαιτίας κάποιας ομιλίας που είχε γίνει παλαιότερα στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη.
Όμως, προς μεγάλη απογοήτευση σύσσωμης της ομάδας της "Εφημερίδας των Συντακτών" που παρευρίσκονταν στην δίκη, ο Εισαγγελέας της Έδρας έκρινε ανεπαρκή τα στοιχεία που περιήχοντο στο βίντεο το οποίο είχε επισυναφθεί στην δικογραφία.
Το βίντεο προβλήθηκε στο ακροατήριο και μάλιστα ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαρράς στην κατάθεσή του ομολόγησε ότι είναι μονταρισμένο.

Κατά συνέπεια, ο Εισαγγελέας πρότεινε την αναβολή της υποθέσεως για κρείσσονες αποδείξεις (κατ’ άρθρον 352 ΚΠΔ) και την επανάληψη ουσιαστικά της διαδικασίας, προκειμένου να έλθει υπηρεσιακά μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ολόκληρο το βίντεο με την ομιλία του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου. 
Το πλήρες υλικό με την ομιλία περιέχεται στα ψηφιακά πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 στα πλαίσια των πολιτικών διώξεων κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Το Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ορθά έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία στις 09 Φεβρουαρίου 2018, φροντίζοντας πλέον η Εισαγγελία και όχι ο κατ’ επάγγελμα κατήγορος της Χρυσής Αυγής Ψαρράς, να εισφέρει ολόκληρο το υλικό αμοντάριστο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι ψευδομηνυτές μας αποχώρησαν από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων άπρακτοι, μπροστά στο αδιέξοδο που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.
Να σημειωθεί ότι από το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού το οποίο προβλήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση, καμία «διέγερση σε διάπραξη πλημμελήματος δεν αποδείχθηκε. Άλλωστε, και ο έτερος μάρτυρας κατηγορίας Παναγιώτης Δημητράς δεν είπε τίποτε για την ουσία της κατηγορίας και απρόσμενα άφησε τον Ψαρρά να βγάλει μόνος του «το φίδι απ’ την τρύπα»...