Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Έκαψαν την Ελληνική Σημαία τα «παιδιά του Σύριζα»: Βροχή μολότοφ και ανυπολόγιστες καταστροφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Εκτεταμένα επεισόδια, ρίψεις εκατοντάδων μολότοφ κατά των Αστυνομικών και καμένα αυτοκίνητα από τους προστατευόμενους του πολιτικού συστήματος.
«Τα παιδιά του Σύριζα» δεν άφησαν ανεκμετάλλευτες τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα-Δραγασάκη, συνέχισαν τα μεσημεριανά επεισόδια με περισσότερη σφοδρότητα και πετούσαν μολότοφ με γκαζάκια στους αστυνομικούς! 

Στην Αθήνα γύρω στις 20.30 άρχισαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια που επικεντρώθηκαν κάτω από την πλατεία και επί της οδού Στουρνάρη ενώ τα ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα κάτω από την οδό Τζορτζ, στην οδό Σολωμού και βεβαίως στην Πατησίων.
Κάποια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν προς την οδό Πατησίων ώστε να μπορούν να ελιχθούν οι άνδρες των ΜΑΤ αλλά και για να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε ο γνωστός κλεφτοπόλεμος μεταξύ των κόκκινων συμμοριών και των διμοιριών των ΜΑΤ οι οποίες ήταν σε διασπορά έχοντας κλείσει σχεδόν όλες τις εξόδους-εισόδους προς τα Εξάρχεια από την Κάνιγγος και την Πατησίων και από την Χαριλάου Τρικούπη μέχρι την Καλλιδρομίου. 
Οι αναρχικοί έχουν ανάψει φωτιές στο βάθος της Στουρνάρη προς την πλατεία Εξαρχείων και ήδη η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Οι κουκουλοφόροι ανασυντάσσονται ανά διαστήματα, υποχωρούν για μερικά μέτρα και στη συνέχεια επιτίθενται στις Αστυνομικές δυνάμεις.
Οι συμμορίες των αναρχικών μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τον χώρο γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, φτάνοντας στο πανεπιστήμιο άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες βομβών μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους το Πανεπιστήμιο, έκαψαν μια Ελληνική Σημαία, την οποία άφησαν στη συνέχεια να πέσει στο οδόστρωμα.
Η νύχτα μέρα έγινε στον χώρο πέριξ των πανεπιστημίων, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Κουκουλοφόροι από το ΑΠΘ, ξεκίνησαν "πόλεμο" εναντίον των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και πέτρες και πυροτεχνήματα.
Μια ομάδα βρέθηκε στην ταράτσα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, μια δεύτερη πραγματοποιούσε επιθέσεις από την Αγίου Δημητρίου, στη συμβολή της με την Εθνικής Αμύνης, ενώ μια τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων ήταν επίσης στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψους της Καυτανζόγλου.  Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Νέου τύπου αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ χρησιμοποίησαν οι αντιεξουσιαστές στα επεισόδια. Όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες, οι κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ μαζί με γκαζάκια με συνέπεια να είναι μεγάλος ο κίνδυνος για ισχυρή έκρηξη στο σημείο, που πέφτουν.
Περισσότερες φωτογραφίες 
Βίντεο