Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ο Μοσκοβισί «καρφώνει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Δεν μας ζήτησαν να μην γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το 2019»

Ο Μοσκοβισί «καρφώνει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Δεν μας ζήτησαν να μην γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το 2019»

Ξεκάθαρο «κάρφωμα» και ανάλογο «άδειασμα» στην «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ο Πιερ Μοσκοβισί για το θέμα της μείωσης των συντάξεων.
Συγκεκριμένα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προτείνει να μην γίνουν οι –νομοθετημένες για την 1η Ιανουαρίου 2019- νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Για την ακρίβεια, ο Μοσκοβισί δήλωσε: «Οι ελληνικές Αρχές συμφώνησαν στο συμπληρωματικό μνημόνιο συνεννόησης του Ιουλίου 2017 να προβούν στην αναπροσαρμογή των τρεχουσών και των νέων συντάξεων, και στο πάγωμα των συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό έως το 2010».
Επιπλέον, ο επίτροπος διέψευσε κατηγορηματικά την φημολογία ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει να μην ισχύσουν οι περικοπές από το 2019, αποκαλύπτοντας«Οι ελληνικές Αρχές δεν πρότειναν τροποποιήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή δεν προτίθεται να προτείνει μονομερώς την τροποποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί σε σχέση με το πρόγραμμα του ΕΜΣ για στήριξη της σταθερότητας».
Οι δηλώσεις του Μοσκοβισί είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές για την πρόθεση των εγχώριων εντολοδόχων στους διεθνείς τοκογλύφους να προχωρήσουν σε νέα πετσοκόμματα στις συντάξεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ