Σάββατο 28 Απριλίου 2018

“Φτάνει μια Ιδέα να στο πει!” Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

“Φτάνει μια Ιδέα να στο πει!” Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Αγώνας μέχρι τέλους ενάντια στους γραικύλους
...Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια.
Μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι!
Τράβα, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.
Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να ‘ρθει,
κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα
.”
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
Αστείρευτη πηγή όχι μόνον εμπνεύσεως, αλλά και Αλήθειας για το παρόν και το μέλλον του Γένους μας, οι στίχοι του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά και ήρθανε πράγματι κατά πως λέγει, οι χρόνοι οι δίσεχτοι και οι καιροί οι οργισμένοι και τα δέντρα μας δεν ωφελούν για τίποτε άλλο παρά για “μετερίζια”.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και εάν δεν λείψει αυτό το σάπιο, τότε Ελλάδα δεν θα υπάρξει! Ή Ελλάς ή Τέφρα έγραφε ο Περικλής Γιαννόπουλος πριν από χρόνους εκατό και πλέον, δείχνοντας τον δρόμο της Τιμής, της Αξιοπρέπειας, της Υπερηφάνειας. Εμείς, Λαός μεγάλος, που κάποτε πολεμήσαμε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη καθώς λέγει ο Σεφέρης, δεν μας πρέπει να πνιγούμε στην λάσπη του ψευτορωμαίικου, αλλά να δώσουμε όλη μας την ψυχή για να γίνει και πάλι η Ελλάδα, EΛΛΑΔΑ, για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!
Στον καιρό της νέας τουρκοκρατίας
Τρία Ελληνόπουλα ύψωσαν πριν από ημέρες σε μία νησίδα του Αιγαίου μια Γαλανόλευκη και έσπευσαν άπαντες (πλην Χρυσής Αυγής βεβαίως!) να τους καταδικάσουν σαν πολεμοχαρείς, σαν… ένοχους εσχάτης προδοσίας (!), σαν απειλή για την ειρήνη, την οποία έχουν δήθεν “εξασφαλίσει”… Πώς αλήθεια; Μα διά της υποταγής!
Ένοχα, λοιπόν τα Ελληνόπουλα και υπό κατηγορίαν ακόμη και από τον ζητωπατριώτη συγκυβερνήτη του Τσίπρα. Εάν δεν ύψωναν την Γαλανόλευκη στις εσχατιές του Αιγαίου σαν δείγμα υπερήφανης ελληνικότητας και εθνικής κυριαρχίας και αντίθετα έκαιγαν την Σημαία μας μέσα στο κέντρο της Αθήνας, τότε θα ελάμβαναν συγχαρητήρια από τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και μη ξεχνάτε και εκείνον τον πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας και μη ξεχνάτε και εκείνους τους καθηγητές (“καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς”), που έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα των σύγχρονων ληστάρχων και έλεγαν ότι είναι ένα απλό πανί η Σημαία μας και τίποτε άλλο …
Και η Ελληνική Σημαία κατέβηκε από το Ελληνικό έδαφος και την κατέβασαν Τούρκοι στρατιώτες και βγήκαν τα δειλά ανθρωπάκια, που παριστάνουν τους στρατηγούς, τους ναύαρχους, τους κυβερνήτες αυτής της χώρας να πουν ότι δεν ξέρουν τίποτε, ότι δεν συνέβη αυτό ποτέ! Τους διέψευσε όμως ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας NTV, σχετικά με το τι συνέβη στην νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς δήλωσε: «Η SAT (Τούρκοι κομάντος) κατέβασε τη σημαία τους. Δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται στο Αιγαίο. Και αυτό προσπαθούμε».
Τι είπε πολύ απλά ο Ερντογάν; Ότι ο τουρκικός στρατός σε έδαφος Ελληνικό, το οποίο αμφισβητεί, διέταξε τον στρατό του να κατεβάσει την Ελληνική Σημαία. Ντράπηκε κανείς, αλήθεια σε αυτή τη χώρα; Όχι! Είναι “ψύχραιμοι”… όπως ακριβώς τα φίδια, ψύχραιμα είναι και αυτά και σέρνονται στην γη και για να μη ξεχνούμε ένα μεγάλο σοφό ταιριάζει η στάση τους απόλυτα σε αυτά τα λόγια: “Όποιος κατέστησε τον εαυτόν σκώληκα δεν πρέπει να παραπονείται όταν τον καταπατούν”.
Εθνικά θέματα, δημοσκοπήσεις και οι γνήσιοι "πατριδοκάπηλοι"
Μέσα σε αυτό το θολό πολιτικό κλίμα του εθνομηδενισμού και του ραγιαδισμού, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιστέκεται και όλοι είναι εναντίον της προπαντός για αυτόν τον λόγο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την πλήξουν. Τελικά όμως αντί να την πλήττουν, την ενισχύουν και σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, τις αλλοπρόσαλες, διαβάσαμε και μία αλήθεια σε ιστότοπο μάλιστα καθόλου φιλικό προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Διαβάστε και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας: “IN.GR (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ) Βασίλης Σ. Κανέλλης 18 Απριλίου 2018: “Kαμμένο χαρτί είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος καθώς πλέον τον θεωρούν μεγάλο «βαρίδι» που ωστόσο δεν μπορούν να ξεφορτωθούν. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού, από συνεργάτες του οι οποίοι γνωρίζουν από μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι εξαιρετικά απογοητευτικές. Οι πολίτες όχι μόνο δείχνουν παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας, αλλά και δείχνουν ότι κατηγορούν συλλήβδην την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική… Το in.gr ρώτησε δημοσκόπους, επίσης, για το ποιοι ευνοούνται από την κυριαρχία των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα. Ποιοι «τσιμπάνε» ποσοστά στην κοινή γνώμη από το πολεμικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απαντήσεις εκπλήσσουν κυρίως ως προς τη σκοπιμότητα των κινήσεων Καμμένου. Αν δηλαδή ο στόχος του με τις πατριωτικές κορώνες είναι να διασωθούν πολιτικά οι ΑΝΕΛ, κάνει μεγάλο λάθος. Οι μετρήσεις δείχνουν μεν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα, και αγωνία για τον εξ Ανατολών κίνδυνο, όμως, αυτό το συναίσθημα δεν το καρπώνεται ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Μάλιστα, όπως λένε οι ερευνητές, αυτοί που τσιμπάνε είναι οι «γνήσιοι» υπερπατριώτες, δηλαδή οι Χρυσαυγίτες που κερδίσουν 1 με 2 ποσοστιαίες μονάδες. Γνήσιοι εννοείται με την έννοια της μόνιμης ρητορείας με πατριδοκάπηλο χαρακτήρα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή από τότε που κυριάρχησε στον ακροδεξιό χώρο.”
“Για την καινούρια γέννα”
Το σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας λοιπόν πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει με αγώνα ακάματο μέχρι τέλους ενάντια στους γραικύλους, ενάντια στους προσκυνημένους και τους προδότες και επάνω στα ερείπιά του πρέπει να κτιστεί κάστρο για την “καινούργια γέννα”, που λέει ο ποιητής, που όσο κι αν γίνεται συντρίμμι στο γύρισμα των κύκλων, έχει ξεκινήσει και έρχεται. Ποια θα είναι αυτή “η καινούργια γέννα”; Μήπως τα παιδιά εκείνα με το υπερήφανο βλέμμα, που καταριούνται και εξορκίζουν στις χρυσαυγιάδες οι χρυσοκάνθαροι των καναλιών και των φυλλάδων; Ίσως… Το μέλλον θα δείξει. Αυτή “η καινούργια γέννα” είναι η μοναδική και τελευταία ελπίδα του Έθνους μας.
Απαραίτητη η Ιδέα και η Ιδέα υπάρχει και οι άνθρωποι, που θα κρατήσουν στα στιβαρά τους χέρια την Σημαία της Νέας Ελλάδας και υπάρχουν και έχουν αποδείξει ότι είναι αποφασισμένοι για θυσίες. Το έδειξαν στα κελιά των φυλακών, στα ματωμένα ρείθρα της Λεωφόρου Ηρακλείου, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι Νέοι Εθνομάρτυρες της Μεγάλης μας Ιδέας.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή