Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Κραυγή αγωνίας από τον Έβρο: Γιγαντώνονται οι ροές των λαθρομεταναστών! Ο Τόσκας δηλώνει… έτοιμος να τους υποδεχτεί!

Κραυγή αγωνίας από τον Έβρο: Γιγαντώνονται οι ροές των λαθρομεταναστών! Ο Τόσκας δηλώνει… έτοιμος να τους υποδεχτεί!

Μονάχα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από τον Έβρο περάσανε 2.900 λαθρομετανάστες. Η κατάσταση είναι δραματική και ήδη από όλες τις πλευρές εκφράζεται η αγωνία για το τι θα γίνει όταν καλυτερεύσει και άλλο ο καιρός.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας κάνει λόγο για υπερπλήρεις δομές και σημειώνει ότι «τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε».

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού ανησυχεί ότι «όσο βελτιώνεται ο καιρός και η στάθμη του νερού υποχωρεί, τότε ολοένα και περισσότεροι θα τολμούν το ταξίδι γιατί θα είναι ευκολότερο το πέρασμα».
Γιατί, όμως, ο Ερντογάν τους στέλνει πλέον από τον Έβρο, δημιουργώντας αυτή την κατάσταση; Το εξηγεί με πολύ απλά λόγια ο Δήμαρχος Ορεστιάδας: «οι μετανάστες αυτοί δεν καλύπτοντα από τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ».
Έχουμε, λοιπόν, υπερπλήρεις δομές, μια διαρκώς διογκούμενη ροή λαθρομεταναστών που δεν καλύπτονται από την ευρωτουρκική συμφωνία και ένα ποτάμι που εντός ολίγων ημερών δεν θα προσφέρει κανενός είδος κώλυμα για το πέρασμα στην Ελλάδα.
Θα περίμενε κανείς ότι ο αρμόδιος υπουργός θα είχε ήδη καταρτίσει ένα πλάνο για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο Τόσκας, όμως, δηλώνει «απόλυτα προετοιμασμένος», χωρίς να δηλώνει το ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό του, το οποίο όμως το μάθαμε από… αλλού.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει εκ νέου παλαιότερα κέντρα υποδοχής αλλά και να επεκτείνει τη χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων».
Κοινώς, ο Τόσκας είναι έτοιμος για την υποδοχή των λαθρομεταναστών, αντί να σχεδιάζει την τοποθέτηση ενός τεράστιου φράκτη για τον τερματισμό των ονειρώξεων του Ερντογάν να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, μέσω των λαθρομεταναστών.