Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Washington Post: Ίσως το... 2030 να επιστρέψει η Ελλάδα στις προ κρίσης εποχές!

«Πάγο» στα παραμύθια περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια και επιστροφή της Ελλάδας στα προ κρίσης επίπεδα, βάζει η αμερικάνικη Washington Post, υπολογίζοντας πως -με το πιο αισιόδοξο σενάριο- η Ελλάδα θα επιστρέψει στα οικονομικά επίπεδα του 2007, το… 2030!

Ιδού τα κύρια σημεία από την εμπεριστατωμένη εκτίμηση της αμερικανικής εφημερίδας: «Όλοι οι άλλοι, με άλλα λόγια, μπορεί όλοι να έχουν προχωρήσει γιατί η Ελλάδα δεν απειλεί να ρίξει τα άλλα κομμάτια του ντόμινο της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο οι κάτοικοί της είναι κολλημένοι ακόμα στη χειρότερη κατάρρευση που έχει σημειωθεί σε πλούσια χώρα.
Στην πραγματικότητα, αν οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι σωστές, ίσως χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια πριν η Ελλάδα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν το 2007. Και αυτό μόνο αν δεν υπάρξει άλλη ύφεση μέχρι τότε. Δύο χαμένες δεκαετίες, λοιπόν, είναι το βέλτιστο σενάριο για την Ελλάδα».
Οι αριθμοί τα λένε όλα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά 26% στο κατά κεφαλήν εισόδημα από τα μέσα του 2007 ως τις αρχές του 2014. Αυτό, όπως φαίνεται και στους....