Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Και του χρόνου στον Πόντο: Αποσπάσματα ομιλιών από την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Λάμπρος Φουντούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιμονή της εν Ελλάδι αριστερά να μην αναγνωρίζει την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και να επιχειρεί να το διαστρεβλώσει μέσω της λεγόμενης «διανόησης» που ωσάν πανούκλα έχει κατακλύσει τα πανεπιστήμια και τις βουλευτικές έδρες.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Πόντιος Συναγωνιστής, Βουλευτής Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος έθεσε το ιστορικό πλαίσιο της βαρβαρότητας του Κεμάλ και του τουρκικού όχλου, τονίζοντας ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης και πένθους, καλώντας τους απανταχού Ποντίους να συνταχθούν με την Χρυσή Αυγή, απορρίπτοντας τους αριστεριστές και φιλελεύθερους αρνητές της Ποντιακής Γενοκτονίας, αλλά και γενικότερα του εθνικού συμφέροντος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής, Βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θύματα των πολλαπλών γενοκτονιών που υπέστη ο Ελληνισμός από τους τούρκους, τους συμμάχους των σημερινών κυβερνώντων, ξεκινώντας από την 29η Μαΐου 1453 και φτάνοντας μέχρι το σήμερα με τους τουρκοπροσκυνημένους πολιτικάντηδες που επιτρέπουν την διείσδυση του τουρκισμού στην Θράκη μας. Η προδοσία του ελληνικού εθνικού συμφέροντος προς την τουρκία από τους πολιτικάντηδες, σημείωσε ο Συναγωνιστής, δεν περιλαμβάνει μονάχα τα θύματα των γενοκτονιών, αλλά και τις κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα των πολιτικάντηδων με τους τούρκους.
Η Τουρκία, όπως κηρύττει η Χρυσή Αυγή, γνωρίζει μονάχα την πολιτική των κανονιοφόρων και όποτε δει ισχύ οπισθοχωρεί άμεσα, σε αντίθεση με το όταν βλέπει την υποχωρητικότητα των εγχώριων πολιτικάντηδων, που τις ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω διεκδικήσεις και προκλητικότητα.
Αμέσως μετά στο βήμα ο Συναγωνιστής, Μπουρλής Αποστόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με απεχθείς μεθόδους που καταδεικνύουν την «ποιότητα» και το «ύψος» του τουρκικού πολιτισμού και περιελάμβανε εκτοπίσεις, βασανιστήρια, στρατόπεδα εργασίας, αναγκαστικές πορείες και άλλα πολλά παρόμοια.
Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε, καταχειροκροτούμενος, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην συνήθη καθεστωτική «καραμέλα» να συγχέουν τους Πόντιους αδελφούς μας με τους λεγόμενους «πρόσφυγες», γεγονός βεβαίως που αποτελεί προσβολή τόσο στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όσο και στην κοινή λογική. Αυτή η λογική, αξίζει να σημειωθεί, διατρέχει και την λεγόμενη «δεξιά» που έβαλε την Ρεπούση στα σχολεία των Ελλήνων.
Η δουλοπρέπεια του ελλαδικού κατεστημένου δεν ξεκινά σήμερα. Αφορά και τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, οι οποίοι έκαναν εγκαίνια στο «μουσείο» του Κεμάλ, την ώρα που οι τούρκοι κάνανε τζαμί την Αγία Σοφία και φτάνει μέχρι σήμερα όταν τιμωρούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επειδή μέμφεται τους βουλευτές που ο Ερντογάν δήλωσε ως «δικούς του» και ακολούθως παίρνουν τιμητικές θέσεις σε τουρκικά πανηγύρια που παιδάκια τραγουδάνε «είμαστε τούρκοι στρατιώτες». Αφορά, βεβαίως, και το ΚΚΕ που ήδη από το 1935 πανηγύριζε για την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού και την Μικρασιατική καταστροφή.
Λογική, βεβαίως, η χαρά του ΚΚΕ, αφού την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την υποστήριζαν τα «σοβιετικά όπλα» που αφειδώς παρείχε ο Λένιν προς τον Κεμάλ. Την ίδια ώρα που οι σοβιετικοί έδιναν όπλα στον Κεμάλ, το ποντιακό αντάρτικο συνάντησε την άρνηση του τότε ελλαδικού κατεστημένου να τους υποστηρίξει, προκειμένου να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στην πλάτη του τουρκικού στρατού. Μία άρνηση που ήρθε σε πλήρη συγχορδία με τους εγχώριους κομμουνιστές που μοίραζαν προκηρύξεις λέγοντας στον Έλληνα Στρατιώτη να λιποτακτήσει.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε αυτό το σημείο παρείχε στους παρευρισκομένους σαφείς ιστορικές αποδείξεις που αποδείκνυαν ότι ένοχος για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ήταν, βεβαίως, ο Κεμάλ και το καθεστώς του, έχοντας συνένοχους και στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και στις μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Στην συνέχεια ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ανέλυσε το δόγμα της Χρυσής Αυγής σχετικά με έναν ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο, που στηρίζεται στην πάγια θέση του καθηγητή Κονδύλη για το πρώτο πλήγμα, που είναι και το μοναδικό δόγμα που στέκεται λογικά απέναντι στην παρούσα ισορροπία δυνάμεων που υφίσταται στο Αιγαίο και την Θράκη.
Όμως όλα αυτά δεν θα τα πει κανένα κανάλι. Γιατί αντιτίθεται στην λογική της υποτέλειας που πρεσβεύει σύσσωμο το ελλαδικό πολιτικό κατεστημένο και αποδεικνύεται από το ότι τιμωρήθηκε κυβερνήτης ελληνικού πολεμικού σκάφους που χτυπήθηκε από τουρκικό σκάφος. Όμως, όσο και αν μας φιμώμουν και δεν προβάλλουν τις θέσεις μας είναι μοιραίο να ηττηθούν γιατί η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει την ζωντάνια ενός Λαού που θέλει να αντισταθεί στην παρακμή. Τέλος, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ευχήθηκε το Ελληνικό Έθνος να ζήσει και να μεγαλουργήσει και αυτό μπορεί να συμβεί μονάχα με μία κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, που πρεσβεύει τις ιδέες ανάτασης του Ελληνισμού.