Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο Μηταφίδης προαναγγέλλει την προδοσία: «Υπάρχει “μακεδονική” εθνότητα - Κινδυνεύουμε από τον Εθνικισμό»!

Ο Μηταφίδης προαναγγέλλει την προδοσία: «Υπάρχει “μακεδονική” εθνότητα - Κινδυνεύουμε από τον Εθνικισμό»!

Νέο μάθημα νεοραγιαδισμού και ανιστόρητο παραλήρημα είχαμε το πρωί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη στονReal Fm 97,8. Αφού ξεκίνησε με την παραδοχή ότι «κινδυνεύει το «δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης» (σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή το σάπιο και διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας, το πελατειακό κράτος και η ιδεολογική τρομοκρατία της αριστεράς), ανεφέρθη και στον κίνδυνο που … διατρέχει η Ευρώπη καθώς «κυβερνάνε ακροδεξιοί».
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η πάγια πολιτική θέση όλων ανεξαιρέτως των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, η οποία φυσικά εναρμονίζεται με τις επεκτατικές και ανθελληνικές βλέψεις των σλάβων σφετεριστών.

Για του λόγου το αληθές ο συριζαίος βουλευτής ανέφερε: «Είναι ανιστόρητο αυτό και περιφρονητικό για τους γείτονές μας. Ποιος μπορεί ως τροχονόμος της Ιστορίας να το πω έτσι, μπορεί να τους απαγορέψει να έχουν ένα σημείο εθνικής αναφοράς; Με ποιο δικαίωμα; Έχουμε μετατραπεί σε ένα είδος ιστορικού δικαστηρίου;»
Ερωτηθείς δε αν δέχεται την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας είπε: «Φυσικά, ποιος μπορεί να τους το απαγορέψει αυτό; Με συγχωρείτε… πώς έγιναν έθνος οι Αμερικανοί; … Πολεμώντας την εγγλέζικη αποiκιοκρατία. Οι νεότερες εθνογενέσεις έτσι έχουν γίνει. Πρέπει να το αποδεχθούμε».
Έχουν το θράσος αυτοί λοιπόν οι τύποι να συντάσσονται απολύτως με τους Σκοπιανούς, να αντιστρέφουν το πρόβλημα και το βάρος αποδείξεως, μεταθέτοντας το στην ελληνική πλευρά, εγείροντας έτσι ευθύνες από πλευράς της. Το γεγονός ότι ένα κρατικό μόρφωμα, το οποίο σφετερίζεται και διαστρεβλώνει την ελληνική ιστορία και ψάχνει όντως σημείο εθνικής αναφοράς εις βάρος της Ελλάδας, για αυτούς τους αμετανόητους μειοδότες είναι φυσικά ψιλά γράμματα.
Δεν μένει απλώς όμως στην αποδοχή της σύνθετης ονομασίας αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα: Αποδέχεται περιχαρής και με έκδηλο ενθουσιασμό την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας!
Για να γίνει όμως απολύτως κατανοητή η μειοδοσία αλλά και η μπακαλίστικη - μυωπική αντίληψη των συριζαίων, ο Μηταφίδης μέσω ενός φαιδρού επιχειρήματος, εμμέσως πλην σαφώς, συγκρίνει την εγγλέζικη αποικιοκρατία με την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι όπως η Αμερική θεωρείται έθνος γιατί πολέμησε τους Εγγλέζους, έτσι και τα Σκόπια πρέπει να διεκδικήσουν το «δικαίωμα προσδιορισμού» τους από την Ελλάδα!
Ρόλο δικηγόρου των Σκοπιανών επιτελούν λοιπόν οι εκπρόσωποι του ξενόδουλου πολιτικού συστήματος, η ανατροπή του οποίου καθίσταται αδήριτη και απαραίτητη αναγκαιότητα.
Γεώργιος Σύρος