Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Οι πολιτικοί απατεώνες της «Πρώτης φοράς αριστερά» και τα «μειωμένα πλεονάσματα»

Σε ποιον ανήκουν τα παρακάτω λόγια;
«Να αφήσουμε κατά μέρος τα λογιστικά της συμφοράς γιατί το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και για τις Ελληνίδες. Σε αυτό κρύβονται όλες οι συμφορές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σε αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολειά, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, τα ψυχιατρεία και τα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα, δυστυχίας, τραγωδίας ακόμη και αίματος αλλά και για πλεόνασμα θράσους και απάτης, ναι καλά ακούσατε, απάτης».

Είναι λόγια που ανήκουν στον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ειπώθηκαν το 2014, την εποχή που ήταν ακόμη στην άνετη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε που δεν… ήταν καθόλου φειδωλός σε δηλώσεις του τύπου «θα σκίσουμε το Μνημόνιο, με έναν νόμο και μια υπογραφή και θα είναι μέρα μεσημέρι», «θα χτυπάμε τους ζουρνάδες να χορεύουν οι αγορές», «γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ» και άλλα παρόμοιας… αποτελεσματικότητας φραστικές «επαναστάσεις».
Έκτοτε, ο Τσίπρας έλαβε την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από τον προηγούμενο συνειδητό εντολοδόχο πρωθυπουργό (Σαμαράς) και έδειξε το… ήθος και την… συνέπεια που διέπουν την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση. Δεσμεύθηκε για μειωμένα πλεονάσματα και τα μονιμοποίησε. Υποσχέθηκε ελάφρυνση του χρέους αλλά μέχρι τώρα το έχει αυξήσει κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Έταξε παροχές ύψους 12 δισεκατομμυρίων και επέβαλε μέτρα άνω των 15 δισεκατομμυρίων.
Υπενθυμίζουμε ότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας μιλούσε για ματωμένα πλεονάσματα ενώ δήλωνε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές. Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος έδειξε την… σοβαρότητα των δηλώσεων Τσίπρα.
Οι μόνοι που αισθάνονται ικανοποίηση από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι οι δανειστές, στους οποίους κατευθύνεται το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος προκειμένου να αποπληρωθούν τόκοι και χρεολύσια.
Ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η υπόλοιπη πολιτική συμμορία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας κάνει το ψέμα προέκταση του εαυτού τους και πολιτική επιστήμη, συνεχίζουν να βουλιάζουν την Πατρίδα και τον Λαό ακόμη περισσότερο στον πάτο του κατοχικού μνημονιακού βούρκου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ