Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ο Κοτζιάς αρνείται την ύπαρξη Ελληνικής (βλαχόφωνης) μειονότητας στα Σκόπια

Ακόμη και στο θέμα του βλαχόφωνου Ελληνισμού που ζει εκτός των συνόρων, οι εθνομηδενιστές που κυβερνούν αυτήν την Χώρα κρατούν απαράδεκτη στάση, καθώς απέφυγε να σχολιάσει το θέμα των βλαχόφωνων Ελλήνων στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αντιμετώπισε σχετική ερώτηση κατά την συνέντευξη που έδωσε στην Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της υπουργικής συναντήσεως Ελλάδος, Αλβανίας, Βουλγαρίας και Σκοπίων.

Τους χαρακτήρισε, γενικά κι αόριστα, ως «Βλάχους» και στην επισήμανση ότι έχουν ελληνική συνείδηση απάντησε ότι «δεν είναι μειονότητα με αυτήν την έννοια»! Απεναντίας, αναφέρθηκε στους βλαχόφωνους της Ελλάδας λέγοντας «Νομίζω ότι υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι που εκπροσωπούν τους Βλάχους στην Ελλάδα. Καθ’ αυτό Έλληνες, δηλαδή με ελληνικά διαβατήρια, είναι 300, 400 στη γείτονα χώρα. Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν μειονότητες». Επεσήμανε, δε, ότι η Ελλάδα ομιλεί για «διασπορά» και όχι για μειονότητες
Με απλά λόγια, ο Κοτζιάς αρνείται την Ελληνική Εθνική καταγωγή και συνείδηση στους βλαχόφωνους τόσο των Σκοπίων όσο (προφανώς) και των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών. Μιλώντας, μάλιστα για «διασπορά» και όχι για μειονότητα βλαχόφωνων Ελλήνων, αυτό το οποίο ουσιαστικά εννοεί είναι ότι οι βλαχόφωνοι Έλληνες δεν είναι γηγενείς κάτοικοι στις περιοχές αυτές εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, αλλά κάτι σαν τους Έλληνες μετανάστες που αναγκάστηκαν να πάνε στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και αλλού.
Τόσο πολύ φοβάται αυτός και το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο του «Συνταγματικού τόξου» να δεχθούν ότι οι βλαχόφωνοι των Βαλκανίων είναι Έλληνες στην καταγωγή και την συνείδηση (στην συντριπτική πλειοψηφία τους);
Σε αντίθεση με τους προκλητικούς ισχυρισμούς των σκοπιανών για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα (κάτι το οποίο υποστηρίζουν και κάποιοι ελάχιστοι εγχώριοι εθνομηδενιστές), ο βλαχόφωνος Ελληνισμός των Σκοπίων αντιπροσωπεύεται από πολύ μεγάλο αριθμό και όχι από 400 μόνο άτομα. Κάτι, βεβαίως που… πονοκεφαλιάζει τους υπεύθυνους-ανεύθυνους του Ελληνικού(;) κράτους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να χαρτογραφήσουν ως Έλληνα οποιονδήποτε αλλοδαπό έρχεται στην Χώρα μας, αλλά συνειδητά αρνείται να υπερασπίσει τα Εθνικά και Ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ