Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Οι γεωπολιτικοί λόγοι στοχοποίησης του Ιράν από τους σιωνιστές ιμπεριαλιστές

Το Ιράν στοχοποιείται από τους Σιωνιστές ιμπεριαλιστές για πέντε κύριους γεωπολιτικούς λόγους.
Πρώτον, σε παγκόσμια κλίμακα είναι η δεύτερη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθεματικά σε φυσικό αέριο και η τέταρτη με τα μεγαλύτερα αποθεματικά σε πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι ένα Ιράν που δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις από την Δύση θα εκθρονίσει την Σαουδική Αραβία και τα βασιλικά αραβικά εμιράτα του Κόλπου από το βάθρο των μεγαλύτερων παραγωγών υδρογονανθράκων.
Δεύτερον, αποτελεί βασικό σύνδεσμο στον νέο «Δρόμο του Μεταξιού» της Κίνας, βασικό σταυροδρόμι της σιδηροτροχιάς από Κίνα προς Μέση Ανατολή και Αφρική.  Η αποσταθεροποίηση του Ιράν σημαίνει δολιοφθορά στο «Δρόμο του Μεταξιού», κάτι που θα ήταν εξόχως επιθυμητό από τους Σιωνιστές πλουτοκράτες.  



Τρίτον, το Ισραήλ επιθυμεί αδύναμα και διαλυμένα γειτονικά κράτη έτσι ώστε να δύναται να άρχει γεωστρατηγικά στην περιοχή και να μπορεί να ονειρεύεται το «Μεγάλο Ισραήλ».
Τέταρτον, το αμερικανοσιωνιστικό στρατιωτικοβιομηχανικό κατεστημένο υποθάλπει την μόνιμη και συνεχή αντιπαράθεση στην Μέση Ανατολή ούτως ώστε να διατηρεί τις στρατιωτικές του βάσεις στην περιοχή και να εφοδιάζει τα φιλικά κράτη με υπέρογκης αξίας οπλικά συστήματα.
Πέμπτον, το Ιράν είναι βασικός πυλώνας της συμμαχίας για τον έλεγχο της Ευρασίας και σημαντικό φρούριο αντίστασης ενάντια στην περικύκλωση της Ρωσίας. Ας αποσαφηνίσουμε κάποια σημεία από αυτά πιο διεξοδικά.
Η Σαουδική Αραβία και τα εμιράτα του Αραβικού Κόλπου είναι τόσο πλούσια κράτη επειδή το Ιράν έχει απομονωθεί στην διεθνή αγορά υδρογονανθράκων από το 1979 λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης. Επί δεκαετίες πριν το 1979 το Ιράν ήταν πρώτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυτό άλλαξε όταν οι σιωνιστές πλουτοκράτες σε συνεννόηση με τους Σαουδάραβες δημιούργησαν το «πετροδολάριο» και μετέτρεψαν το Ιράν μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ σε κράτος παρία στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Εάν το Ιράν επιστρέψει στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων θα παράγει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τους Σαουδάραβες και τους άλλους εμίρηδες του Κόλπου, τουτέστιν θα γίνει ανταγωνιστικό στις γνωστές εταιρίες πετρελαίου που ελέγχουν οι περιβόητοι Σιωνιστές. Μια άλλη πτυχή αυτού του ανταγωνισμού είναι ότι η εξόρυξη του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου δεν θα είναι οικονομικά συμφέρουσα, μια εξόρυξη στην οποία οι Σιωνιστές πλουτοκράτες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια.
Το ιουδαϊκό κράτος, πέραν των ονειρώξεων του περί «Μεγάλου Ισραήλ», κατέχει παρανόμως τα υψώματα του Γκολάν τα οποία ως γνωστόν έχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου. Το Ιράν το οποίο βοήθησε την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας να νικήσει τους ισλαμοσυμμορίτες του ISIS και της Αλ Κάιντα βρίσκεται με τις δυνάμεις των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σε απόσταση αναπνοής από τα υψώματα του Γκολάν και στο άμεσο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί η παράνομη κυριαρχία του Ισραήλ σε αυτή την περιοχή.
Οι συνεχείς πόλεμοι στην Μέση Ανατολή σημαίνουν τεράστια κέρδη για τις αμερικανικές αμυντικές εταιρίες, πλείστες εξ αυτών ελέγχονται από Σιωνιστές πλουτοκράτες. Ουσιαστικά η Μέση Ανατολή είναι η «ιερή αγελάδα» του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ, έτσι οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή είναι επιτακτική ανάγκη για τα συμφέροντα των Σιωνιστών. Η πυροδότηση συγκρούσεων όπως π.χ. μεταξύ Σιιτών-Σουνιτών, Ιράν-Σαουδικής Αραβίας, Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης δημιουργεί «ελεγχόμενο χάος» μέσω του οποίου ξεδιπλώνονται τα συμφέροντα του Σιωνιστικού ιμπεριαλισμού.
Το Ιράν είναι βασικός πυλώνας της ευρασιατικής συμμαχίας, οι οικονομικές και στρατιωτικές του σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο «deep state» της Ουάσιγκτον, καθώς γίνεται ορατή η περιφερειακή κυριαρχία του σιιτικού τόξου στην Μέση Ανατολή και Αραβική Χερσόνησο. Ταυτόχρονα το Ιράν ως μεγάλη περιφερειακή χώρα προστατεύει την Ρωσία από τα εκπεφρασμένα γεωπολιτικά σχέδια των Σιωνιστών.
Εφόσον η ευρασιατική συμπόρευση του Ιράν με την Ρωσία και την Κίνα ευδοκιμήσει, αυτή η συμπόρευση θα έχει τα εξής αποτελέσματα: Η ιμπεριαλιστική Δύση θα αναγκαστεί να απομακρυνθεί από την Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο και την Υεμένη. Για το βασικό μέλος του ΝΑΤΟ την Τουρκία θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος να πλησιάσει περισσότερο το Ιράν και την Ρωσία, κάτι που ήδη διαφαίνεται. Βασικά η συμμαχία Ιράν-Ρωσίας-Κίνας θα οδηγήσει στην απώλεια της ηγεμονίας των ΗΠΑ σε μια σειρά από χώρες της περιοχής.
Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι Σιωνιστές ιμπεριαλιστές προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν το Ιράν και να ανατρέψουν το καθεστώς του. Η μονομερής καταγγελία της πυρηνικής συμφωνίας P5+1 δίνει ευκαιρία για οικονομικές κυρώσεις της Δύσης και στο βάθος του χρόνου το άλλοθι στρατιωτικής σύγκρουσης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα εξελιχθεί σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη.
Οι γεωπολιτικοί μηχανισμοί των Σιωνιστών ιμπεριαλιστών είναι αδίστακτοι, όμως τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα που διαμορφώνονται στην Μέση Ανατολή αναθεωρούν εκ θεμελίων την σιωνιστική πολιτική, η μετατόπιση της ισορροπίας υπέρ της συμμαχίας Ιράν-Ρωσίας-Κίνας διαμορφώνει το αποτέλεσμα στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Γ. Λιναρδής