Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Εγκληματική οργάνωση κλεφτοΠασόκ: Οριστικά ένοχος, αλλά ελεύθερος ο Μαντέλης για τις μίζες από την Siemens

Εγκληματική οργάνωση κλεφτοΠασόκ: Οριστικά ένοχος, αλλά ελεύθερος ο Μαντέλης για τις μίζες από την Siemens

Γλίτωσε την φυλακή ο Μαντέλης με ποινή 5 ετών εξαγοράσιμη
Τελεσιδίκησε η υπόθεση με τις μίζες των πασόκων από την Siemens, προκειμένου να εγκρίνονται οι σκανδαλώδεις συμβάσεις της εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο πάντα εις βάρος του μέσου Έλληνα φορολογούμενου.
Όσον αφορά τον Μαντέλη, το δικαστήριο διατήρησε την απόφαση ενοχής του, η οποία είχε αποδοθεί πρωτόδικα. Η απόφαση για την καταδίκη του Μαντέλη λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ως υπουργός Μεταφορών, για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, δωροδοκήθηκε με 450.000 μάρκα από τον γερμανικό κολοσσό Siemens.
Κατά πλειοψηφία, καταδικάστηκε από το δικαστήριο και το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ.Μαντάς. Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, τώρα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως που με τις νόμιμες προσαυξήσεις αγγίζει το ποσό των 140.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι είχε τσεπώσει μίζα ύψους 450 χιλιάδων μάρκων!
Και το γελοίο είναι ότι ο πρώην υπουργός του κλεφτοΠασόκ αντέδρασε στην δικαστική απόφαση λέγοντας ότι δεν... βγαίνει, αφού παίρνει μόνο 1100 ευρώ τον μήνα! Βεβαίως, η όλη υπόθεση βαραίνει και τον νέο φορέα, το «Κίνημα Αλλαγής», στο οποίο έχουν κρυφτεί οι πάλαι ποτέ αρουραίοι του ΠαΣοΚ και παριστάνουν ότι δεν τους αφορά το ζήτημα.
Να επιστρέψουν τα κλεμμένα στον Ελληνικό Λαό και να αφήσουν για… μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την δήθεν άσκηση πολιτικής, που από πάντα είχαν ως φερετζέ για τις εγκληματικές δραστηριότητές τους.