Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Αποκαλύπτοντας τους υποκριτές: Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει όνομα, εθνικότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς από το 2008! ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλύπτοντας τους υποκριτές: Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει όνομα, εθνικότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς από το 2008! ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να σήκωσε εσχάτως τα… λάβαρα του «Μακεδονικού Αγώνα», όμως η Ελλάδα δεν κατοικείται από λωτοφάγους και… χρυσόψαρα, μνήμη έχουμε και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κάποιο νέο, άγνωστο κόμμα χωρίς προϊστορία.
Ήταν Δεκέμβριος του 2009 όταν η φίλα προσκείμενη στο ΠαΣοΚ εφημερίδα «Έθνος» αποκάλυπτε απόρρητα έγγραφα της πρεσβείας μας στο Παρίσι σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή, με υπουργό της αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δώσει όνομα, εθνικότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς μέσα σε μία και μόνο συνάντηση.

Σε εκείνη την συνάντηση η Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι «η Ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με το σκοπιανό σύνταγμα» και πρότεινε τον όρο «μακεντόντσκι», γραμμένο στην κυριλική, για την εθνικότητα και την γλώσσα. Όσον αφορά δε την Ιστορία, η Μπακογιάννη δεν επέμεινε, αλλά είπε ότι αυτή «ανήκει στο παρελθόν».
Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:  "Η συζήτηση εκ μέρους του (σ.σ. του κ. Μιλοσόσκι) έτεινε να εκφυλιστεί στην προέλευση της πληθυσμιακής σύνθεσης της ελληνικής Μακεδονίας (πρόσφυγες και όχι αυτόχθονες κλπ) αλλά εκ μέρους της κ. Υπουργού επανετέθη η ουσία της υπόθεσης: Η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν…"
Λίγες μέρες μετά την επίδειξη… διαπραγματευτικής δεινότητας από την αδελφή του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίμιτς έφερε στο τραπέζι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που σήμερα υπογράφουν οι συριζαίοι…
Βέβαια, θα πει κάποιος εξαπατημένος νεοδημοκράτης, το 2008 δεν είναι 2018 και έτσι πιθανότατα η Μπακογιάννη δεν εκφράζει την ΝΔ σήμερα. Δυστυχώς, για τον νεοδημοκράτη, ακόμα και αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Απόδειξη περί αυτού η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 11 Ιουλίου του 2017, όπου ξεκάθαρα τονίζει ότι θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η «σύνθετη ονομασία».