Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Λιτότητα διαρκείας και πλεόνασμα-μαμούθ 5,2% προβλέπει το νέο Μνημόνιο της Αριστεράς

Όσο και αν προσπαθούν οι πολιτικοί απατεώνες της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κρύψουν τις «βρωμιές» τους κάτω από το χαλί, το μέγεθός τους είναι τέτοιο που δεν μπορεί να κρυφτεί.
Ακόμη μια απάτη, λοιπόν, της κυβέρνησης έγινε αντιληπτή, καθώς πρωτογενή πλεονάσματα-μαμούθ, λόγω υπερβολικής λιτότητας, τα οποία σταδιακά θα φθάσουν το 5,19% το 2022 ή τα 10,8 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον στόχο κατά σχεδόν 3,6 δισ. ευρώ, προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2019-2022.

Επίσης, εκτιμά ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 4,771 δισ. ευρώ την περίοδο 2018-2022 και ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης την ερχόμενη τετραετία θα φτάσει το 2,16%, ενώ φέτος θα περιοριστεί στο 2%. Πρόκειται για προβλέψεις αισιόδοξες έως υπεραισιόδοξες, όπως επισημαίνει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που αποκάλυψε χθες το περιεχόμενο του ΜΠΔΣ δίνοντας στην δημοσιότητα την έκθεση αξιολόγησής του.
Με το νέο Μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση ομολογεί ότι θα συνεχιστεί η υπερφορολόγηση την ερχόμενη τετραετία και ισχυρίζεται πως έτσι θα δημιουργηθεί «δημοσιονομικός χώρος» για φοροελαφρύνσεις, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να ισοσταθμίσουν τις απώλειες από τα άγρια «χαράτσια».
Με άλλα λόγια, το ξεζούμισμα του Ελληνικού Λαού θα συνεχιστεί για τέσσερα (τουλάχιστον) ακόμη χρόνια, παρά την «αφήγηση» της κυβέρνησης για την περιβόητη «έξοδο από τα Μνημόνια».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ