Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ο Τράμπ, ο Σόρος και ο φόβος της παγκοσμιοποίησης για την Χρυσή Αυγή των Ελλήνων

Ο Τράμπ, ο Σόρος και ο φόβος της παγκοσμιοποίησης για την Χρυσή Αυγή των Ελλήνων

Στην Washington Post φιλοξενήθηκαν οι απόψεις του γνωστού πλουτοκράτη της παγκοσμιοποίησης, George Soros. Όπως γράφει η ιστοσελίδα πρόκειται για το «απόσταγμα» μίας πολύωρης συνεντεύξεώς του που έλαβε χώρα στην Ζυρίχη.
Στην συνέντευξή του αυτή ο Τράμπ κάλεσε τους αμερικανούς γερουσιαστές να ενωθούν εναντίον του νυν προέδρου των ΗΠΑ σε μία διακομματική πρόταση μομφής, την οποία όπως είπε ο Soros «θα στήριζε».
Επί λέξει είπε:

«Αυτό που είπα είναι ότι αν υπήρχε μία διακομματική υποστήριξη για αυτό θα στήριζα μία πρόταση μομφής, επειδή θέτει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ και τον κόσμο… Ακόμα και με το κόστος ότι αυτό θα έκανε πρόεδρο τον Πενς, που είναι πιο ικανός στην αντιπροσώπευση της άκρας δεξιάς»
Μάλιστα, όπως τόνισε «όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος ή η απειλή τόσο πιο υποχρεωμένος αισθάνομαι να την αντιμετωπίσω». Με γνώμονα το με πόση λύσσα προσπάθησε να εκλεγεί η Κλίντον, μας κάνει να αντιληφθούμε το τι ακριβώς κάνει τώρα για να δημιουργηθεί αυτή η «διακομματική υποστήριξη».
Πάντως, από ό,τι φαίνεται στην συνέντευξή του κάποιες από τις τελευταίες κινήσεις του προέδρου Τράμπ τον έχουν… μαλακώσει και δηλώνει ευχαριστημένος από αυτές, εξ ου και η κάποια μετριοπάθεια των αντιδιαδηλώσεων από τους εγκάθετους της παγκοσμιοποίησης. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι αυτό.
Σε αυτή την κατεύθυνση, αξίζει να θυμηθούμε μία παλαιότερη δήλωση του Βαρουφάκη σχετικά με την γνωριμία του με τον Σόρος:
«Ξέρετε γιατί, κατά την γνώμη μου, φέρει βαρέως την Κρίση του Ευρώ και πασχίζει να πείσει τις κυβερνήσεις (ιδίως της Γερμανίας) να αλλάξουν ρότα (αντί να στοιχηματίζει εναντίον τους όπως έκανε το 1992 εναντίον των Κεντρικών Τραπεζών Αγγλίας και Ιταλίας); Επειδή τον κατατρέχει και τον κυνηγά το φάσμα μιας νέας δεκαετίας του '30. Όταν στην συζήτησή μας αναφέρθηκα στον κίνδυνο η αποδόμηση του ευρώ να μας πάει σε μια μεταμοντέρνα έκδοση εκείνης της απαίσιας δεκαετίας, κούνησε σιωπηλά το κεφάλι και συμφώνησε. Ως ουγγρο-εβραίος με μνήμη του τι αυτό σήμανε τότε, παρακολουθεί την «άνθηση» μπουμπουκιών τύπου Χρυσής Αυγής και τρέμει. Ένα συναίσθημα που συμμερίζομαι απόλυτα»
Ας μην νομίζει κανείς ότι ο Σόρος έμεινε στις δηλώσεις όσον αφορά την Χρυσή Αυγή ή ότι έτσι γενικά και αόριστα τρέμει στο άκουσμα της ανόδου της. Αξίζει να θυμηθούμε ότι έχει χρηματοδοτήσει τουλάχιστον μία φορά αντισυγκέντρωση εναντίον της Χρυσής Αυγής και ότι ΜΚΟ του φροντίζει για την παραπληροφόρηση γύρω από την δίκη της Χρυσής Αυγής.
Κοντολογίς, η «δημοκρατία» της παγκοσμιοποίησης τελειώνει όταν κάποιος πάψει να συμφωνεί με τα συμφέροντά τους.