Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Φοβάμαι τους Έλληνες, δεν θα κάνω δημοψήφισμα - Ο Καμμένος δεν ρίχνει την κυβέρνηση!

Συνέντευξη στην κομματική ΕΡΤ έδωσε ο Τσίπρας, προκειμένου να παρουσιάσει τις σκέψεις του για την προδοσία της Μακεδονίας μας στον Ελληνικό Λαό.
Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ο Τσίπρας όντας ενώπιον δημοσιογράφων που σε ουδεμία περίπτωση δεν θα του έθεταν άβολα ερωτήματα, επεχείρησε να παρουσιάσει την προδοσία ως «νίκη» με φαιδρά «επιχειρήματα».

Όλα αυτά, όμως, δεν αποτελούν είδηση, αλλά φυσική συνέχεια του θράσους του Τσίπρα και της υποτέλειας της ΕΡΤ στην εκάστοτε κυβέρνηση του Μνημονίου. Αυτό που έχει αξία στην συγκεκριμένη συνέντευξη (και με γνώμονα ότι η «συμφωνία» είναι πλέον γνωστή) είναι το αν ο Τσίπρας θα κάνει δημοψήφισμα και τι σκέφτεται για την «διαφωνία» Καμμένου.
Στο θέμα του δημοψηφίσματος είπε: «Είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μία άλλη χώρα; Αν αλλάζαμε κάτι εμείς, τότε ναι, θα κάναμε δημοψήφισμα. Τις μεγάλες  και κρίσιμες αποφάσεις που παίρνουμε, πιστεύω θα τις κρίνει η ιστορία και δεύτερον, κατοχυρώνει στο μέγιστο τις δικές μας απαιτήσεις και γραμμές. Για ποιο λόγο να βάλουμε εμπόδια;»
Είναι σαφές ότι ο Τσίπρας φοβάται την απόφαση του Ελληνικού Λαού. Σε αντίθεση με το θέμα του Μνημονίου όπου έκανε δημοψήφισμα, παρότι δεν προβλεπόταν συνταγματικά, και το πρόδωσε τώρα που προβλέπεται από το Σύνταγμα δημοψήφισμα για Εθνικό Θέμα ο Τσίπρας αποφασίζει να μην προσφύγει στον Λαό.
Μάλιστα, το επιχείρημά του ότι «δεν κάνουμε δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μια άλλη χώρα», είναι προφανώς έωλο και εξοργιστικό, αφού αφορά την Ελληνική Ιστορία και την Ελληνική Φυλή. Δείχνει δε για ποιον λόγο ο Τσίπρας το πρόδωσε ως θέμα άρον άρον: γιατί εξ αρχής, ως συριζαίος, πίστευε ότι τα Σκόπια λέγονται «Μακεδονία».
Στην πραγματικότητα, το δημοψήφισμα για το Μακεδονικό δεν συμφέρει ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, διότι προκαλεί εθνική έξαρση. Αντιθέτως το δημοψήφισμα για το Μνημόνιο βόλευε καλύτερα, αφού έθετε «ταξικό πρόσημο», όπως αρέσκονται να λένε οι μπολσεβίκοι.
Όσον αφορά τον Καμμένο, ο Τσίπρας δήλωσε απολύτως σίγουρος. Συγκεκριμένα, είπε: «Ο Π. Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του, αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει πολιτική καριέρα».
Πρώτη φορά, ίσως, η φράση «έχει δεμένο τον γάιδαρό του», βρίσκει τόσο απόλυτη εφαρμογή.