Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μετά το «θάψιμο» της Μακεδονίας ΜΑΣ ο Κοτζιάς υπόσχεται να «λύσει» τις διαφορές και με την Αλβανία!


Αφού ενταφίασε την Μακεδονίας ΜΑΣ, εκχωρώντας μαζί με τον πολιτικό του προϊστάμενο Αλέξη Τσίπρα το όνομά της στους σκοπιανούς σφετεριστές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μας… απειλεί τώρα ότι θα «λύσει» και τα ζητήματα της Ελλάδας που σχετίζονται με τις αλβανικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
«Πριν πάω διακοπές θα έχω λύσει τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ χθες στην Μόσχα, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να ανοίξει και νέο μέτωπο πριν καλά καλά κλείσει το Σκοπιανό και ενώ η Ελλάδα «βράζει» από την συμφωνία της προδοσίας.

Τι σημαίνουν πρακτικά αυτές οι δηλώσεις; Είναι γνωστό ότι Ελλάδα και Αλβανία έχουν, εκτός από θαλάσσιες, και χερσαίες διαφορές, που προκύπτουν από τις αντικρουόμενες πρόνοιες του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και του Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας.
Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (17/05/1914) προέβλεπε την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου με σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό Ελληνικό πληθυσμό. Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, η Αθήνα εγκαταλείπει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, αποδεχόμενη ως βάση την «Φλωρεντία».
Συν τοις άλλοις, η Ελλάδα θα δεσμευτεί σε λίγες μέρες στην συμφωνία που θα συνάψει με τους Αλβανούς ότι θα πάψει στο μέλλον να αποκαλεί έτσι αυτή την περιοχή, διότι κατά τον Ράμα κρύβει διεκδικήσεις εκ μέρους της Χώρας μας. Όλα αυτά, βεβαίως, συνιστούν τον οριστικό ενταφιασμό (ενός ακόμη) Αλύτρωτου Ελληνικού εδάφους.
Μακεδονία και Βόρειος Ήπειρος σήμερα, Αιγαίο και Θράκη αύριο, είναι τα αποτελέσματα της «υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής» των κυβερνήσεων του «Συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ