Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ομολογία προδοσίας από Κοτζιά: «Βόρεια», «Νέα» ή «Άνω Μακεδονία» τα Σκόπια και δώρο ταυτότητα και γλώσσα!

Ομολογία προδοσίας από Κοτζιά: «Βόρεια», «Νέα» ή «Άνω Μακεδονία» τα Σκόπια και δώρο ταυτότητα και γλώσσα!

Συνέντευξη στην κομματική τηλεόραση της ΕΡΤ για την προδοσία της Μακεδονίας μας έδωσε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚ€, μετέπειτα πασόκος και νυν υπουργός εξωτερικών του Σύριζα, Νίκος Κοτζιάς, διευκρινίζοντας την υφή της συμφωνίας που έχουν κλείσει με τον Ντιμιτρόφ.
Σύμφωνα με τον Κοτζιά, «είναι ένας καλός συμβιβασμός από τον οποίο και οι δύο μας θα κερδίσουμε, ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής»
Πάμε να δούμε, όμως, σε σημεία που «δίνει» και που «παίρνει» ο Κοτζιάς:

Στο θέμα της ονομασίας ο Κοτζιάς είπε ότι στο τραπέζι υπάρχουν τα ονόματα Nova Makedonija (Νέα Μακεδονία), Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), Gorna Makedonija (Άνω Μακεδονία). Κοινώς, το όνομα έχει παραδοθεί.
Στο θέμα της γλώσσας τόνισε ότι η «μακεδονική» γλώσσα υπάρχει κατοχυρωμένη από το 1977 στα πινάκια του ΟΗΕ ως μια εκ των επίσημων γλωσσών της Γιουγκοσλαβίας και κατά συνέπεια του διάδοχου κράτους. Με απλά λόγια, δόθηκε και η γλώσσα.
Όσον αφορά το θέμα της ταυτότητας, παρότι ο Κοτζιάς δεν έκανε σχετική νύξη είναι σαφές ότι θα ακολουθήσει την γλώσσα, γεγονός λογικό άλλωστε αφού πως θα λέγεται ένας λαός που θα έχει «μακεδονική» γλώσσα και θα κατοικεί σε μία χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία», ασχέτως του όποιου προσδιορισμού;
Ύστερα από αυτά είναι εύλογη η απορία στο πού ακριβώς «πήρε» κάτι ο Κοτζιάς, εφόσον είναι σαφές πως σε όλα τα σημεία της διαπραγματεύσεως οι σκοπιανοί πήραν ό,τι ακριβώς θέλανε;
Το μόνο σωστό που είπε ο Κοτζιάς στην συνέντευξή του είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να ομιλεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, πόσω μάλλον να παριστάνει την παράταξη των «μακεδονομάχων», αφού «η πρόταση του Νίμιτς 2006 για ονομασία Μακεδονία-Σκόπια είχε ασμενώς αποδεκτή από την ελληνική πλευρά». Το 2006 κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο Πάνος Καμμένος ήταν βουλευτής της.
Πρόκειται για μία ξεκάθαρη ομολογία της προδοσίας ενός εκ των σημαντικότερων εθνικών θεμάτων της χώρας. Ο Ελληνικός Λαός και η Χρυσή Αυγή δεν συναινούν στις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, στις οποίες είναι ένοχη και η αντιπολίτευση και θα αντισταθεί μέχρι τέλους, εκφράζοντας την πάγια (από το 1993) θέση μας: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!