Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Μήνυμα του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά στους λαθρομετανάστες: «Ετοιμάστε τις βαλίτσες να φύγετε»

Από πολύ νωρίς δείχνει τις διαθέσεις του απέναντι στους λαθρομετανάστες ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, κατά την επίσκεψή του στην Κατάνια της Σικελίας.
Ο ηγέτης της Λέγκας δεσμεύθηκε χθες κατά την ομιλία του ότι θα ακολουθήσει πολύ σκληρή στάση στο λαθρομεταναστευτικό, κλείνοντας την πόρτα στους χιλιάδες λαθρομετανάστες που φθάνουν καθημερινά στην Ιταλία, αλλά και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που τους πατρονάρουν.

«Για τους λαθρομετανάστες, τελείωσε η χρυσή εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει υποσχεθεί να απελάσει όλους τους παράνομους μετανάστες (συνολικά 600.000) – εξαγγελία που έγινε δεκτή με θερμότητα από την Σικελία, όπου συνήθως καταφθάνουν οι λαθρομετανάστες από την Τυνησία και την Λιβύη. «Ετοιμάστε βαλίτσες» είπε ο Σαλβίνι απευθυνόμενος στους λαθρομετανάστες. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα έχει συναντήσεις  με τις κυβερνήσεις της Βόρειας Αφρικής για να συνάψει συμφωνίες προκειμένου να μειωθούν οι αφίξεις.
Επίσης, θέλει να αυξήσει τα κέντρα κράτησης και να προωθήσει το ζήτημα της επανεισδοχής των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. «Κανένας διακινητής δεν θα πρέπει να φτάνει στα ιταλικά λιμάνια», δήλωσε, ρίχνοντας το μπαλάκι στις ΜΚΟ, τι οποίες κατηγορεί ότι συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις διακινητών της Λιβύης που μεταφέρουν ανθρώπους στις ιταλικές ακτές. Από την αρχή του χρόνου, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 13.500 αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία. «Δεν υπάρχουν δουλειές για τους Ιταλούς, πόσω μάλλον για την μισή αφρικανική ήπειρο…» είχε τονίσει το Σάββατο, πριν αναχωρήσει για την Σικελία.
Μετά την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Σλοβενία και στην Ιταλία οι νυν κυβερνήτες δίνουν στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης την σπουδαιότητα και την διάσταση που του αρμόζει, με τις ανάλογες λύσεις, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τους επαγγελματίες «ανθρωπιστές», «αλληλέγγυους» και «αντιρατσιστές» της «πολιτικής ορθότητας».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ