Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

«Πόρτα» στους λαθρομετανάστες από την Ιταλία: Απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της χώρας για πλοίο που ανήκει σε ΜΚΟ

«Πόρτα» στους λαθρομετανάστες από την Ιταλία: Απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της χώρας για πλοίο που ανήκει σε ΜΚΟ

Λίγες μέρες πριν σχηματίστηκε η κυβέρνηση της Ιταλίας με την σύμπραξη των Εθνικιστών και ήδη ξεκίνησε η «πόρτα» στους λαθρομετανάστες, αφήνοντας έτσι την Ελλάδα μόνη και απομονωμένη να επιμένει στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που δημιούργησε εκατόμβες νεκρών σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε λιμάνια της χώρας σε σκάφος που ανήκει σε ΜΚΟ που παρανόμως διευκολύνει την μετάβαση των λαθρομεταναστών στην χώρα. Ο λόγος για το σκάφος Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe και το οποίο μετέφερε 629 λαθρομετανάστες.
Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι έγραψε:
«Στη Μεσόγειο υπάρχουν πλοία με σημαία Ολλανδίας, Ισπανίας, Γιβραλτάρ και Μεγάλης Βρετανίας. Και υπάρχουν ΜΚΟ γερμανικές και ισπανικές, υπάρχει η Μάλτα που δεν δέχεται κανέναν, η Γαλλία που απωθεί στα σύνορα, η Ισπανία η οποία υπερασπίζεται τα σύνορά της με τα όπλα, ουσιαστικά όλη η Ευρώπη φροντίζει τα συμφέροντά της. Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων, όχι στις μπίζνες της λαθρομετανάστευσης. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εγγυηθώ μια ήσυχη ζωή στους νέους αυτούς στην Αφρική, και στα παιδιά μας στην Ιταλία».
Μονάχα στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου πλέον γίνονται δεκτοί με χαρές και πανηγύρια οι λαθρομετανάστες και οι Έλληνες που αντιδρούνε βαφτίζονται «ρατσιστές».