Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Στα χνάρια του Ορμπάν η Σλοβενία: Έτοιμος να επικρατήσει ο Γιάνσα με σύνθημα ενάντια στην λαθρομετανάστευση

Στα χνάρια του Ορμπάν η Σλοβενία: Έτοιμος να επικρατήσει ο Γιάνσα με σύνθημα ενάντια στην λαθρομετανάστευση
Όσο και να κρώζουν οι πληρωμένοι ψευδοανθρωπιστές αριστεροί και "φιλελέ" κατά της ολοένα ισχυρότερης φωνής της λογικής των Πατριωτών και Εθνικιστών, που δικαιολογημένα αναδεικνύουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δεν φαίνεται να πείθουν τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους.



Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Ας θυμηθούμε την μεγάλη νίκη του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, ο οποίος έλαβε το χρίσμα της πρωθυπουργίας με κυρίαρχο σύνθημα  στην προεκλογική  του εκστρατεία την προστασία των συνόρων και την πάταξη της λαθρομετανάστευσης καθώς και την επικράτηση των Ιταλών της Λέγκας του Βορρά στις ιταλικές εκλογές.
Με αντίστοιχη ρητορική, ο Γιανέζ Γιάνσα ηγέτης του Σλοβένικου Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρείται το φαβορί στις αυριανές βουλευτικές εκλογές της Σλοβενίας.
Ο πολιτικός εκφυλισμός των αριστερών κομμάτων στην Σλοβενία σε συνδυασμό με την ρητορική του Γιάνσα, ο οποίος εκφράζεται ευθέως κατά της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και της λαθρομετανάστευσης έχουν προβληματίσει τα κοράκια του διεθνούς κατεστημένου που βλέπουν τα άλλοτε άπαρτα κάστρα της πολιτικής ορθότητας να κυριεύονται από πολιτικούς ηγέτες με σαφή εθνικό και πατριωτικό πρόγραμμα αφυπνίζοντας τους πολίτες.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη της μεταστροφής των εκλογικών σωμάτων στην Ευρώπη και ενισχύεται η πιθανότητα της επικράτησης του εθνικιστικού κινήματος στο προσεχές μέλλον.