Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Το Eurogroup της ντροπής: Αιματηρά πλεονάσματα, περικοπές συντάξεων και νέα μέτρα μέχρι το 2060 συμφώνησαν οι συριζαίοι!

Το Eurogroup της ντροπής: Αιματηρά πλεονάσματα, περικοπές συντάξεων και νέα μέτρα μέχρι το 2060 συμφώνησαν οι συριζαίοι!

Μπορεί οι συριζαίοι να πανηγυρίζουν, ο Τσακαλώτος να δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη και ο Τσίπρας να κάνει πρόβα γραβάτες προεκλογικές, όμως η πραγματικότητα είναι στο χθεσινό Eurogroup επαναλήφθηκε η πάγια συριζαίικη πρακτική να τα δίνουν όλα χωρίς αντάλλαγμα.
«Πετύχανε την ελάφρυνση του χρέους» θα λένε οι συριζαίοι στα καφενεία, προσπαθώντας να αλιεύσουν ψήφους σε θολά νερά, όμως η πραγματικότητα είναι ότι μιλάμε απλώς για μία επιμήκυνση του χρέους, δηλαδή μία μετατόπισή του μέχρι το 2033, με τους ανάλογους τόκους βεβαίως και ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι ως "προληπτική γραμμή στήριξης".

Στον αντίποδα μίας ψευδεπίγραφης «ελάφρυνσης», υπάρχουν πολύ απτά αιματηρά μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα στην «μεταμνημονιακή» εποχή και συγκεκριμένα μιλάμε για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2 από το 2023 μέχρι το 2060, κοινώς θα έχουμε μνημόνιο και αυστηρή λιτότητα για ακόμα 42 χρόνια.
Επιπρόσθετα, διασφαλίζεται η σκληρή εποπτεία της τήρησης του μνημονίου, αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να «συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων και τις μεταρρυθμίσεις που υποδεικνύει το ελεγκτικό συνέδριο».
Παράλληλα, καταρτίστηκε και «χάρτης» εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου, με τις περισσότερες δημόσιες δομές να περιλαμβάνονται, ώστε να ξεπουληθούν σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.
Και τώρα ο Τσίπρας μπορεί να φορέσει την γραβάτα του Ζάεφ…