Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Επίθεση Χρήστου Παππά σε Καμμένο: Αδιαφορούσες και αδιαφορείς για τους ομήρους Στρατιωτικούς - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Δευτερολογώντας επί της σημερινής συζήτησης της Ολομελείας όπου ο Υπουργός Αμύνης κατέθεσε ο ίδιος κατ΄ ουσίαν τροπολογία, παρατύπως σε μια διαδικασία κυρώσεως, και αφορούσε το επίδομα των Στρατιωτικών που βρίσκονται για 125 μέρες σε ομηρία σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως, τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος κ. Χρήστος Παππάς στηλιτεύοντας την στάση του κ. Καμμένου που εναποθέτει τις ελπίδες στους δικηγόρους των δύο Στρατιωτικών και εξαγοράζει τις ενοχές του έναντι των δύο Στρατιωτικών υποκρινόμενος πως η τροπολογία θα συνεισφέρει στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελτικής και επικριτικής παρέμβασης του Συναγωνιστή:
«κ. Πρόεδρε,
για την πρώτη τροπολογία που αφορά το επίδομα στις παραμεθόριες περιοχές. Ήταν σκανδαλώδες να έχετε εξαιρέσει για τόσο καιρό την Ήπειρο και την Μακεδονία και να μην τις θεωρούσατε παραμεθόριες περιοχές. Δηλαδή τις θεωρούσατε κάτι σαν Σύνταγμα, σαν Ομόνοια, την ακριτική Ήπειρο και την ακριτική Μακεδονία. Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Σας επισήμανα κ. Υπουργέ να δείτε και το θέμα των αναδρομικών.
Στο άλλο που είναι πολύ πιο σοβαρό, στο θέμα των δύο Στρατιωτικών. Έρχεστε στο παρά πέντε να πείτε ότι – είμαστε θετικοί κατ’ αρχήν, να σας πω, στην τροπολογία αυτή, αλλά θέλω να κάνω τις εξής επισημάνσεις – την Παρασκευή είναι το δικαστήριο και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας ως κυρίαρχο κράτος για τους δύο ομήρους Στρατιωτικούς που έχουν περάσει 125 μέρες, 4 και πλέον μήνες, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους δικηγόρους και στις οικογένειες και φέρνουμε μια τροπολογία εδώ και δίνουμε επίδομα στους Στρατιωτικούς, εξαγοράζουμε κατά κάποιο τρόπο την ενοχή μας, την ενοχή σας για την κατάντια του ελληνικού κράτους που την στιγμή που έχουμε δύο ομήρους ο Πρωθυπουργός στέλνει συγχαρητήριο ως καλός υποτακτικός στον Ερντογάν για την εκλογή του.
Τι προτείνω; Να γίνετε επιτέλους εκπρόσωποι ενός εθνικά κυρίαρχου κράτους. Να πιέσετε από το ΝΑΤΟ, να πιέσετε μέσα στα διεθνή φόρα… Τι πιέζετε; Υποτακτικοί είστε! Στην ουρά σταθήκατε χθες στον Πάιατ να βγάλετε μια φωτογραφία, στα τέσσερα ήσασταν! Θετικοί στην τροπολογία».
Κανένα εθνικό συμφέρον δεν εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ - Εσείς με τους δήθεν «συμμάχους», εμείς με τον Ελληνικό Λαό
Αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παππάς, τοποθετήθηκε επί των συζητούμενων τροπολογιών που κατά παράβαση του Κανονισμού για άλλη μια φορά ήρθαν προς ψήφιση ενσωματωμένες σε μια τυπική διαδικασία κύρωσης. Τόνισε πως τα εθνικά συμφέροντα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και ότι η πτωχευμένη Ελλάδα ευρισκόμενη στα χέρια πιστών υποτακτικών και διαχειριστών των συμφερόντων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στο ΝΑΤΟ που προασπίζεται τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:
«κ. Υπουργέ σε ότι αφορά την τροπολογία που πρόκειται να φέρεται και αφορά την ένταξη της παραμεθορίου, Ήπειρο, Μακεδονία, κτλ. Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή να κοιτάξετε και για τα αναδρομικά, όσο καιρό δεν ίσχυαν αυτές οι περιοχές στην παραμεθόριο.
Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για να συνυπηρετούν οι σύζυγοι, εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην συμφωνήσουμε, είναι ένα πάγιο αίτημα στις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο μάλιστα ο ομιλών έχει κάνει πάρα πολλές φορές ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αλλά θέλω να πω και ενδεχομένως να φέρετε μια δεύτερη τροπολογία πάνω σε αυτό, στην σημερινή, να πω και για το διοικητικό προσωπικό που υπάρχει στα σχολεία, που δεν νοούνται ως εκπαιδευτικοί, δηλαδή έχουμε γραμματείς, έχουμε άλλο προσωπικό που είναι ενταγμένοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν θα τύχουν αυτού του προνομίου. Πρέπει, λοιπόν, να το κοιτάξετε, και να το φέρετε σύντομα, ενδεχομένως σε μια άλλη τροπολογία ή να αποσύρετε αυτήν και να το εντάξετε.
Σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ, θέλω να επισημάνω κ. Πρόεδρε, και είναι ευκαιρία, ότι εμείς, εσείς δηλαδή, οι κυβερνώντες, ως πιστοί σύμμαχοι της Βορειοατλαντικής τρομοκρατικής συμμαχίας, η οποία αυτήν την στιγμή δεν εξυπηρετεί κανένα ελληνικό εθνικό συμφέρον, προσφέρετε πάνω και από το πλαφόν που έχει θέσει ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή το 2% του ΑΕΠ, προσφέρετε 2,4% και παραπάνω από το ΑΕΠ, έναντι άλλων χωρών που δεν δίνουν, δηλαδή η Ελλάδα δίνει περισσότερα απ’ ότι δίνει η Γερμανία, συνεισφέρει στο ΝΑΤΟ. Το 2017 δώσαμε 6 δισ. δολάρια. Για ποιο πράγμα; Για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα ποίων;
Τα μόνα συμφέροντα που προασπίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, για μας, είναι τα συμφέροντα διαφόρων κύκλων τοκογλύφων, μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, βιομηχανιών όπλων, τραπεζικών, παραγόντων, στοών και λεσχών. Εκεί όπου σιτίζεστε εσείς και σας θαυμάσαμε χθες όλους σας, εσάς του «δημοκρατικού τόξου» στην αμερικανική πρεσβεία, όπου στηθήκατε στην σειρά για μια φωτογραφία για να προσκυνήσετε τον πραίτορα, τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τον κ. Πάιατ. Αλλά αυτοί είστε, εσείς είστε με τους «συμμάχους» προσβλέποντας ότι θα είστε εσαεί διαχειριστές των πραγμάτων και πιστοί υποτακτικοί τους, εμείς είμαστε με την Ελλάδα και τον ελληνικό Λαό που αγωνίζεται στους δρόμους και τις πλατείες, γι’ αυτό και θα νικήσουμε, η Ελλάδα θα νικήσει».