Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Χρ. Παππάς: Δεν πρέπει μόνο να παραιτηθείτε, πρέπει να δικαστείτε! 2 ΒΙΝΤΕΟ

 Share
 Share
 Email
 Share
Συνεχίζει η Κυβέρνηση την αποποίηση ευθυνών για την τραγωδία που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών.
Ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Γαβρόγλου δεν είπε ούτε κουβέντα για αυτό το σοβαρό ζήτημα και συνέχισε να επιτελεί τα νομοθετικά του καθήκοντα αναφερόμενος σε θέματα Παιδείας σε μια προσπάθεια να εξάρει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον τομέα, αδιαφορώντας για την επικρατούσα τραγική κατάσταση.
Ο δε Αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε στην γραμμή που έχει ορίσει η κυβέρνηση και μίλησε για "βιασμό της φύσης που δημιουργεί προβλήματα", θέλοντας ουσιαστικά να επιρρίψει για ακόμη μια φορά ευθύνες στους κατοίκους και στην Πολεοδομία. Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που ψήφισε τη νομιμοποίηση κάθε είδους αυθαιρέτων, χωρίς να υπάρχει σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός.

Η τραγωδία αυτών των ημερών δεν είναι αποτέλεσμα ασύμμετρων φαινομένων, αλλά αποτέλεσμα μιας ανίκανης πολιτικής ηγεσίας που δεν είναι προετοιμασμένη για έκτακτες περιστάσεις και προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες και την ανικανότητά της, προτιμά να ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες και τις υπηρεσίες.
Ακολουθεί η τοποθέτηση του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:
"Κύριε πρόεδρε, δεν εκπλήσσομαι από αυτά που διαμείφθηκαν πριν από λίγο. Έχουμε ένα υπουργό παιδείας, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την φονική εθνική τραγωδία , όπου έγινε και αιτία να κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν τοποθετείται επί του ζητήματος αυτού. Πάνω σε αυτά που ακούστηκαν προηγουμένως, ο κύριος Στέφος είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε και δεν πρέπει να έχουμε έναν βιασμό της φύσης. Θέλω λοιπόν να πω ότι για όλα λοιπόν αγαπητοί κύριοι φταίει η πολεοδομία. Μπράβο σας! 
Είχαμε χτες την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης με αυτήν την άθλια συνέντευξη, όπου η προσπάθεια ήταν ο ελληνικός λαός μέσω αυτής της διαδικασίας να βγάλει τα εξής συμπεράσματα: πρώτον ότι δεν μπορούσαν να σβήσουν την φωτιά αλλά δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν εκκένωσαν την περιοχή αλλά δεν είχαν καμία ευθύνη, τρίτον είχαν προειδοποίηση για την επικινδυνότητα αλλά δεν είχαν απολύτως καμία ευθύνη.
Λέγω λοιπόν και κλείνω: το ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ανεύθυνη, δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ θα προσθέσω και επικίνδυνη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση «ΕΠΕ», περιορισμένης ευθύνης. Επί της διαδικασίας, εμείς είμαστε αρνητικοί σε ό,τι αφορά όχι μόνο την ουσία του νομοσχεδίου, αλλά και τις διαδικασίες που τηρούνται εδώ και την φίμωση που επιχειρείται σε ολομέλειες και επιτροπές, της πολιτικής μας φωνής. "
Στη συνέχεια ο συναγωνιστής ανεφέρθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αφού πρώτα στηλίτευσε το αριστερό θράσος της κυβέρνησης που έχει πλήξει τον εθνικό κορμό, όχι μόνο με τις εγκληματικές ευθύνες της για τις πυρκαγιές, αλλά συνολικά με τις πολιτικές της τόσο σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής αλλά και τις μνημονιακές επιλογές που έχει απόλυτα συνυπευθύνους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τώρα υποκριτικά κλαίνε πάνω από τα αποκαΐδια.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Συναγωνιστή για την φονική πυρκαγιά και τις ευθύνες της κυβέρνησης:
"Κύριε Πρόεδρε, με την σειρά μου θα αναφερθώ στο μείζον θέμα που απασχολεί τον οργισμένο και θλιμμένο ελληνικό λαό, του οποίου έχω την υποχρέωση να μεταφέρω την οργή και στην επιτροπή αυτή. Θα το κάνω όπως το έκαναν και οι προηγούμενοι εισηγητές, θα το έκανα ούτως ή άλλως. Εμείς δεν θα πούμε έναν νεολογισμό, όπως ακούσαμε σήμερα εδώ, ότι νιώθουμε αποσβόλωση. Δεν θα πούμε τέτοια γραφικά, όπως ανέφεραν συνυπεύθυνοι θα έλεγα στο έγκλημα, αυτοί που αποποιούνται τις δικές τους ευθύνες, που εκφράζουν την λύπη τους. Αναφέρομαι σε αυτούς που διοίκησαν και κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 έως τον Ιανουάριο του 2015. Και φυσικά τους δημιουργούς του περίφημου άρθρου του Συντάγματος, γνωστού ως «νόμου περί ευθύνης υπουργών». Λίγη ντροπή χρειάζεται και ας μην επενδύουν όλοι αυτοί στην ενδεχόμενα μικρή μνήμη του ελληνικού λαού.
Σας διαβεβαιώνω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει, ούτε οι εθνικιστές θα ξεχάσουν. Δεν θέλουμε να παραιτηθείτε. Θέλουμε να δικαστείτε! Εννοώ θέλουμε να αναβρεθούν οι υπεύθυνοι της ολιγωρίας, να αναβρεθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των εγκλημάτων, που συνέβησαν στην Ανατολική αλλά και στην Δυτική Αττική, για να ξεχνάμε και εκείνη την καταστροφή.
Δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε τυμβωρυχία, ούτε υποκριτικά να κλάψουμε πάνω από τα αποκαΐδια και τους απανθρακωμένους συνανθρώπους μας. Αλλά δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για τους 84 νεκρούς, τους 180 τραυματίες, εκ των οποίον πολλοί είναι σοβαρά, πολλοί χαροπαλεύουν στις εντατικές των αθηναϊκών νοσοκομείων, τους ψυχικά τραυματισμένους εφόρου ζωής Έλληνες. Τα εκατοντάδες σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες, κόπους μια ζωής. Τις κατεστραμμένες πράσινες εκτάσεις πολυτίμου οξυγόνου για την Αττική. Και οι κυβερνώντες, όταν έχουμε όλα αυτά, να ενοχλούνται που η κοινωνία και οι Έλληνες αναζητούν τους υπευθύνους. Να έχουμε και την αβάντα-ας μου επιτραπεί η έκφραση- την πολιτική υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση, λέγοντας το περίφημο ότι «δεν είναι η ώρα για την απόδοση των ευθυνών». Είπα και χτες στην Ολομέλεια, πως ίσα ίσα, τώρα είναι η ώρα για την απόδοση των ευθυνών.
Αντί λοιπόν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναζήτησης των ευθυνών, με το περίσσιο αριστερό θράσος που διαθέτει η κυβέρνηση, αντί ο κόσμος να ακούσει μια συγγνώμη, να δει συμβολικά μια παραίτηση που να γίνεται δεκτή, αντί ο κόσμος να τα δει όλα αυτά, κυριολεκτικά χάνει τον ύπνο του ο ελληνικός λαός, απόν την θλίψη, την οργή και τον τρόμο, όταν διαπιστώνει πόσο άθλιοι είναι οι υπεύθυνοι για την ασφάλειά του. Και αυτό το λέγω αναφερόμενος στην χθεσινή συνέντευξη του υπουργού εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τζανακόπουλου, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, μαζί με τους αρχηγούς σωμάτων ασφαλείας, λιμενικού και πυροσβεστικής."