Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Διευθυντής «Βήματος»: Υπόγειο ρεύμα προς την Χρυσή Αυγή φέρνει δυσάρεστες εκπλήξεις για το πολιτικό σύστημα

Έμπλεος ανησυχίας εμφανίζεται ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» σε άρθρο του με τίτλο «Δύο μέτωπα και ένα... υπόγειο ρεύμα», όπου αναλύει την εικόνα της πολιτικής σκηνής στην χρονική συγκυρία που διανύουμε.


Εκεί, αφότου αναλύει τον νέο διπολισμό μεταξύ ΝΔ και Σύριζα που συγκροτούν τα… «δύο μέτωπα» του τίτλου αναφέρεται και στο… υπόγειο ρεύμα που δεν είναι άλλο από την γιγάντωση της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, της Χρυσής Αυγής των Ελλήνων.
Περί του θέματος σημειώνει:
«Με τη διαφορά ότι δίπλα και κάτω από αυτή τη βασική αντίθεση θα αναπτύσσεται το υπόγειο και απολύτως διαβρωτικό ρεύμα της εθνικιστικής ακροδεξιάς αντιπολιτικής, που αναγεννήθηκε στη βάση του Μακεδονικού και ενισχύεται από το αντίστοιχο ρεύμα που έχει ανθήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το οποίο, συνδυαζόμενο με τη γενικότερη ιδιώτευση και απομάκρυνση των πολιτών, μπορεί να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι βασικοί αντίπαλοι, αφοσιωμένοι όπως είναι στη μάχη της δικής τους επικράτησης, μάλλον υποτιμούν όλο αυτό το υπόγεια αναπτυσσόμενο ρεύμα και κινδυνεύουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.»
Προφανές το μήνυμα του διευθυντή του «Βήματος» για μία συνεννόηση εναντίον της Χρυσής Αυγής μεταξύ ΝΔ και Σύριζα. Φευ, όμως, δεν αντιμετωπίζεται έτσι η Χρυσή Αυγή, δεν είναι τόσο απλό, αφού αυτή η συνεννόηση θα είχε εν τέλει δυσάρεστες συνέπειες για το πολιτικό σύστημα. Το έχουν σκεφτεί και το έχουν εφαρμόσει και οι ίδιοι στο παρελθόν και απέτυχαν οικτρά. Θυμίζουμε ενδεικτικά την από κοινού ψήφιση του μνημονίου της αριστεράς, του γάμου των ομοφυλοφίλων και άλλα πολλά που ψήφισαν μαζί η κυβέρνηση και η αξιωματική… «αντιπολίτευση».